• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta će Zvezda ako ode Borjan? Već sada mora da misli na to: Postoje bar tri rješenja, a tu je i Milanov brat!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crveno-bijeli moraju da razmišljaju i o životu nakon što kapiten napusti klub. Možda to bude ovog januara.

 hoće li milan borjan napustiti crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mogla bi u januaru da ostane bez dugogodišnjeg golmana. Najavio je Milan Borjan u poruci na Instagramu da želi da napusti klub, što bi mogao da bude ogroman problem za crveno-bijele.

Prethodnih godina bio je jedan od najboljih igrača kluba, često "vadio" ekipu na evropskim utakmicama, a posljednjih godinu dana bio je i kapiten ekipe. I ne samo to, pokazao se kao pravi lider svlačionice, a upravo su se u njoj desile čarke sa trenerom Stankovićem, što navodno nije razlog zbog kog je Borjan zatražio raskid ugovora.

Možda će vas zanimati

Prvo će Zvezda pokušati svim silama da zadrže kapitena, što je već najavio Zvezdan Terzić, međutim dobro je poznata krilatica da nikada ne valja držati nezadovoljnog fudbalera.

Ako ne dođe do dogovora, Zvezda će onda prvi put od 2017. godine morati da razmišlja o tome i o drugim opcijama.

Ko će naslijediti Milana Borjana?

Ima li Zvezda već spremno rješenje?

Izvor: MN PRESS

Tokom ove sezone povremeno su priliku da brane dobijali i Zoran Popović i Miloš Gordić, golmani koji će sigurno biti u klubu narednog proljeća. Njima dvojici, isto kao Borjanu, ugovor ističe na ljeto 2023. godine, što znači da će konkurisati za mjesto među stativama u drugoj polusezoni.

Možda je u maloj prednosti Zoran Popović, koji ima veće iskustvo, a između ostalog i nekoliko dobrih odbrana na gostovanju Ludogorecu u Razgradu gdje je Zvezda osvojila cijeli plijen. Minimalna pobjeda bila je važan korak ka evropskom proljeću i prvom mjestu na kraju grupne faze, a Popović je na tom susretu branio zbog bolesti ostale dvojice golmana. Ipak, dok god je imao dobrih momenata, bilo je i onih slabijih, kao protiv TSC-a u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone.

Miloš Gordić je kvalitet pokazivao prvo u beogradskom Poletu, zatim u Mačvi, gdje je na pozajmici branio Superligu. Oni koji detaljnije prate sjećaju ga se i sa mečeva Lige šampiona za omladince, kada je bio jedan od najboljih igrača crveno-bijelih. Ipak, pitanje je da li je vrijeme za mjesto startnog golmana, dok je kod njega veliki plus i to što je još "bonus".

Možda još neko vrijeme treba da prođe...

Treći adut Zvezde trenutno nije u klubu!

Izvor: MN PRESS

Nikola Vasiljević, golman kruševačkog Napretka koji je jedno od prijatnijih iznenađenja Superlige ove sezone, mogao bi da bude priključen ekipi na kraju sezone.

On je na jednogodišnjoj pozajmici, što mu nije nepoznata situacija. Otkako je 2019. godine pojačao crveno-bijele za 300 hiljada evra, Vasiljević se selio na pozajmice u Radnik, Proleter i na kraju Napredak. Još čeka na pravu šansu, a njegov mandat u beogradskom klubu obilježila je i teška povreda.

Zbog nje, odnosno odustva koje je prouzrokovala, Zvezda se odlučila da produži ugovor sa Popovićem koji je na nekoliko nedjelja napustio klub i tražio angažman u inostranstvu.

Omladinci stižu!

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ima plejadu mladih i talentovanih golmana kojima još nije vrijeme da stanu među stative prvog tima. Za ekipu do 19 godina koja je ove godine igrala Ligu šampiona u svom uzrastu brane Stefan Marinković, Bogdan Marinković i Nikola Borjan, mlađi brat kapitena Milana.

Takođe, crveno-bijeli računaju i na dvojicu momaka koji su trenutno u Grafičaru. Tamo stasavaju Ivan Guteša i Marko Ćopić, koji ima mnogo više prilike da brani, a zanimljivo je da u timu sa Senjaka mrežu čuva i Aleksandar Stanković. Nekadašnje dijete Crvene zvezde nakon kratkog lutanja po inostranstvu vratilo se u filijalu crveno-bijelih i bio prilično konstantan među stativama tokom jeseni.

Šansi u prvom timu nada se i Andrija Katić, talentovani čuvar mreže koji ovu sezonu provodi na pozajmici u IMT-u. On je standardan u Prvoj ligi Srbije, a dobar utisak ostavio je i kada je svojevremeno u Kupu Srbije branio protiv Zvezde.

Šta ostaje iza Borjana?

Izvor: MN PRESS

Ukoliko u januaru napusti crveno-bijele, to će biti veliki udarac za Zvezdu. Čovjek koji je u ljeto 2017. godine stigao iz bugarskog Ludogoreca postao je simbol klupskih uspjeha na domaćoj i međunarodnoj sceni. Osvojio je četiri titule i jedan kup, dva puta branio u grupnoj fazi Lige šampiona i tri puta u grupnoj fazi Lige Evrope. Takođe, rekorder je kluba po broju evropskih mečeva!

Ukupno je nastupio na čak 207 nastupa, a 98 puta uspio je da sačuva sopstvenu mrežu.

Navijači i dalje ne žele da ode iz Beograda, iako navodno postoji ponuda iz MLS-a, a ukoliko je rastanak neminovan imaće šta da pamte...

Serijal čudesnih odbrana prepričavaće generacije crveno-bijelih navijača. Od čuvene protiv Krasnodara koja je otvorila nebo nad stadionom Rajko Mitić, preko Salcburga i penala u Kopenhagenu, pa sve do parada u Portugalu uz pomoć kojih je Zvezda obezbijedila evropsko proljeće - ono koje Milan možda neće braniti!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC