• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odveo Hrvate do ogromnog uspjeha, sad je dobio veliko priznanje: Legendarni Ćiro proglašen za počasnog selektora!

Autor Dragan Šutvić

Ćiro Blažević imenovan je, na sjednici Skupštine Fudbalskog saveza Hrvatske, za počasnog selektora Hrvatske.

 ćiro blažević počasni selektor hrvatske Izvor: MONDO/Samir Cacan

Legendarni hrvatski trener Miroslav-Ćiro Blažević, koji je "kockaste" 1998. godine odveo do bronzane medalje na Mundijalu, izabran je na Skupštini Fudbalskog saveza Hrvatske za počasnog selektora reprezentacije, glasovima 72 od ukupno 79 članova ovog tijela!

U svom govoru, predsjednik hrvatske kuće fudbala Marijan Kustić istakao je da uprkos izazovnoj, teškoj pandemijskoj godini, mogu da budu ponosni što je hrvatski fudbal uspjesima bio među svijetlim tčkama, naglasivši da je plasman na Svjetsko prvenstvo svakako najljepša i najvažnija slika hrvatskog fudbala ove godine.

Možda će vas zanimati

"Iza nas je sjajna fudbalska sezona, koja je rezultat i plod zajedništva naše fudbalske porodice. Možemo biti srećni i ponosni. Važno je što smo se plasirali u Katar i to bez dodatnih kvalifikacija. Naša Prva liga nikada nije bila tako interesantna i zanimljiva, to pokazuje da se radi dobro. Nastavili smo i s ulaganjima u infrastrukturu, a uložili smo i 3,5 miliona kuna u ženski fudbal. U 2021. smo napravili odličan temelj, a u idućoj ćemo, nadam se, napraviti još bolji rezultat. Nadam se i da će problemi sa korona virusom splasnuti ili nestati", poručio je Kustić kojem je to bila prva sjednica Skupštine koju je vodio kao predsjednik.

Zahvalio se članovima i na jednoglasnoj podršci koju je dobio na Izbornoj skupštini koja je održana u julu ove godine te još jednom čestitao Zlatku Daliću na plasmanu na SP 2022, kao i na prolazu u drugi krug Evropskog prvenstva.

Kustić je čestitao i selektoru mlade reprezentacije Igoru Bišćanu na odličnim rezultatima mlade reprezentacije, kao i selektoru futsal reprezentacije te trenerima reprezentacija mlađih uzrasta.

Predsjednik Saveza posebno se zahvalio Miroslavu Blaževiću na svemu što je učinio u hrvatskom sportu i fudbalu.

"Izuzetno sam srećan i ponosan. Mi više nismo anonimni, ovo posljednje što smo napravili u Rusiji - to je zahvaljujući i svima vama. Kada ne štima vođstvo, to se manifestuje i na terenu. Ponosan sam na ovu generaciju, međutim lakše je postići nego sačuvati. Mi smo sad favoriti, drugi na svijetu. Moraćemo još više da radimo, ali vjerujem da ćemo na najvećoj smotri igrati značajnu ulogu. Rekao sam selrktoru Zlatku Daliću da možemo biti spokojni i ponosni. Hvala vam što ste me se sjetili", rekao je Blažević pred članovima Skupštine.

(mondo.ba/agencije)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC