• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati italijanski klub proglasio bankrot: Nekada su imali Mihajlovića i Simeonea, sada idu u četvrtu ligu!

Autor Haris Krhalić

Godinama su bili dio elite, a sa klupe ih predvodilo nekoliko poznatih trenerskih imena...

 Katanija proglasila bankrot Izvor: Profimedia

Još jedan poznati italijanski fudbalski klub više ne postoji, barem ne u obliku koji smo do sada znali!

Ekipa Katanije ponovo je bankrotirala, nakon još jedne turobne sezone za tim sa Sicilije. Ekipa koju su nekada predvodili Valter Zenga, Siniša Mihajlović, Dijego Simeone i Vinćenco Montela opet se suočila sa ogromnim finansijskim problemima.

Možda će vas zanimati

Slična situacija dogodila im se krajem 2019. godine, da bi i prethodne godine imali novu finansijsku krizu u klubu. Djeluje da od toga nisu uspjeli da se oporave, pa će nekadašnji učesnik Serije A morati još jednom da se preseli u četvrti rang.

Na taj put će krenuti sa trojicom stečajnih upravnika koji će voditi klub u narednom periodu, a sve zbog ogromnih problema koji su se godinama gomilali u klubu.

Nije pomoglo timu sa Sicilije ni što su u nekim od prethodnih ezone, kada su vidjeli da finansijska konstrukcija nije zatvorena, puštali svoje igrače da pronađu novu sredinu i štedili na sve moguće načine. Nije pomogla ni velika podrška navijača, koji su u velikom broju kupovali ulaznice za mečeve.

Takođe, od pomoći nije bila ni bogata istorija. Čak 17 godina u Seriji A, 34 u Seriji B i 36 u Seriji C nedovoljne su da Katanija bude primamljiva nekome ko ima novac i spreman je da ga uloži u fudbalski klub. Katanija bi mogla da sačuva ime i grb ukoliko se pojavi zainteresovani kupac sa kapitalom od minimum 2,5 miliona evra.

Kupaca nema, a zbog toga se gasi nekadašnji član italijanske elite i tim koji je evropskom fudbalu dao nekoliko zvučnih imena. U ovoj ekipi su, između ostalih, igrali Alehandro "Papu" Gomez, Maksi Lopez, Gracijano Pele, Pablo Ledesma, Đuzepe Maskara, Frančesko Lodi, Nikola Legrotalje,...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC