• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tabela Superlige u 2021. - Partizan ispred Zvezde za jedan bod!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Posljednjeg dana ove godine, MONDO podvlači crtu i gleda kako izgleda tabela domaćeg šampionata samo tokom kalendarske 2021, u kojoj su klubovi odigrali i po 40 utakmica.

 Tabela superlige u 2021 Partizan ispred zvezde za jedan bod Izvor: MN PRESS

Završava se i 2021. godina, godina prepuna uspjeha za srpski fudbal. Reprezentacija Srbije se na spektakularan način direktno plasirala na Svjetsko prvenstvo, Crvena zvezda je kao pobjednik grupe otišla u osminu finala Lige Evrope, dok je Partizan takođe u nokaut fazi, u Konferencijskoj ligi.

Ali kakva je situacija u domaćem fudbalu u 2021. godini? Crvena zvezda je prigrabila oba trofeja prošle sezone, a crno-bijeli su stigli do prve jesenje titule poslije sedam godina u novoj sezoni.

Na kraju, kada se pogleda kalendarska tabela Superlige u 2021, Partizan je za dlaku ispred "vječitog" rivala!

Završava se godina, stigli smo do posljednjeg dana, i vreme je za svođenje računa. Zbog toga smo odlučili da pogledamo kako bi izgledala tabela Superlige po rezultatima klubova ostvarenih samo u 2021. godini.

Čak 14 klubova je ove godine odigralo 40 utakmica - 19 u drugom dijelu sezone 2020/21 i još 21 susret u aktuelnoj sezoni. I na kraju, Partizan je ispred Zvezde za jedan jedini bod od 120 koji su bili "na talonu"!

Evo kako su timovi poredani na tabeli 2021. godine:

Dakle, Partizan je prvi i to sa 110 bodova! Ekipa Aleksandra Stanojevića je bila nevjerovatno konstantna sa čak 36 pobjeda, dva remija i dva poraza. Oba su stigla u finišu prošle sezone - od "vječitog" rivala i Mladosti iz Lučana.

Odmah iza je Zvezda sa 109 bodova, jednim manje od crno-bijelih, a sve zbog nekoliko kikseva ove jeseni, imajući u vidu da su tokom proljeća pobijedili u 18 od 19 mečeva. Na kraju su 2021. okončali sa 35 pobjeda, četiri remija i jednim porazom, od Radnika iz Surdulice.

Naravno, nije iznenađenje da su "vječiti" daleko ispred ostalih klubova. Treći tim Srbije ove godine bio je Čukarički sa 77 bodova, odnosno 22 pobjede, 11 remija i sedam poraza. Oni su ujedno i jedini preostali tim koji je imao jednocifren broj poraza.

Četvrti je Napredak sa 62 boda i skorom 19 pobeda, pet neriješenih i 16 poraza. Oni su iza sebe ostavili Vojvodinu sa 59 bodova (skor 16-11-13).

Na deobi šestog mjesta su TSC i Mladost, koji imaju identičan učinak - osvojili su po 52 boda sa po 15 pobeda, sedam neriješenih i 18 poraza.

Na osmom mjestu je Voždovac sa 50 bodova, odmah iza sa 49 je Radnik, dok Proleter ima 48. Spartak slijedi sa 46, koliko ima i Radnički, doduše, Subotičani su to uspjeli sa dva trijumfa više od Nišlija.

U "zoni ispadanja" su Novi Pazar i Metalac, kao dva najgora tima od onih koji su odigrali svih 40 mečeva u 2021. godini. Novopazarci su osvojili 45, a Metalac 43 boda.

Tabela Superlige u kalendarskoj 2021. godini, nisu uračunati timovi koji su ispadali ili ulazili u ligu zbog drastično manjeg broja utakmica.
Izvor: MONDO

U Superligi su ove godine igrali i Zlatibor, Javor, Rad, Bačka, Inđija i Mačva u prošloj sezoni i Radnički 1923 i Kolubara u aktuelnoj. Daleko najgori učinak od svih imala je Bačka sa jednom pobjedom, dva remija i 16 poraza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC