• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznat novi trener Sarajeva? Makedonac potvrdio da stiže na "Koševo"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Novi sam trener Sarajeva 99 odsto, ali ostavimo da obavim još neke stvari ovdje u Makedoniji, da se ne daj Bože ne bi sve izjalovilo", rekao je Aleksandar Vasoski, dosadašnji trener Akademije Pandev.

 aleksandar vasoski novi trener fk sarajevo Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Aleksandar Vasoski (42), dosadašnji trener Akademije Pandev, potvrdio je da će biti novi trener Sarajeva.

"Novi sam trener Sarajeva 99 odsto, ali ostavimo da obavim još neke stvari ovdje u Makedoniji, da se ne daj Bože ne bi sve izjalovilo", rekao je makedonski stručnjak u razgovoru za agenciju Anadolija.

Možda će vas zanimati

Vasoski je bio na pregovorima sa čelnicima Sarajeva te je prema pisanjima pojedinih medija prvi kandidat za klupu "bordo" tima, na kojoj bi trebao naslijediti Hrvata Gorana Sablića, sa kojim je prije nekoliko dana raskinut ugovor zbog nezadovoljavajućih rezultata u dosadašnje dijelu sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

"Pričali smo i na dobrom smo putu da sve bude definitivno. Kažem, imam još jedan formalni posao da završim u Makedoniji i zato sam vam i rekao da sam 99 odsto novi trener Sarajeva. Pustimo da bude i zvanično”, kazao je Vasoski, a na pitanje šta mu znači što će po svemu sudeći biti novi trener jednog od najboljih klubova u Bosni i Hercegovini, odgovorio je:

"Puno mi znači. Veliki klub, sjajni navijači, tradicija, trofeji... Ali, molim vas da sačekamo još malo i onda ćemo moći pričati puno konkretnije o svemu."

Prema posljednjim informacijama iz Sjeverne Makedonije, Vasoski se danas pozdravio sa dosadašnjim poslodavcima te su u klubu Akademija Pandev "već krenuli u potragu za novim trenerom jer Vasoski odlazi u Sarajevo".

Perspektivni trener obavio je odličan posao u Akademiji Pandev, a bio je veoma uspješan svojevremeno i na klupi skopskog Vardara.

U igračkoj karijeri bio je standardni fudbalski reprezentativac Makedonije od 2000. do 2008. godine. Nastupao je, između ostalih, za Vardar iz rodnog Skoplja, ali i Ajntraht iz Frankfurta.

(MONDO/Anadolija)

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC