• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bundesliga se vratila! Kiks Bajerna desetkovanog korona virusom - preokret G'ladbaha u Minhenu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bundesliga je nastavljena utakmicom 18. kola u Minhenu, gdje je zbog korona virusa desetkovani Bajern dočekao Borusiju iz Menhengladbaha.

 Bajern - Borusija Menhengladbah, Bundesliga, 18. kolo Izvor: PHILIPP GUELLAND/EPA

Poslije zimske pauze vratila se njemačka Bundesliga!

U uvodnom susretu 20. kola na "Alijanc Areni", Bajern je istrčao bez devetorice standardnih prvotimaca, malo zbog povreda, a više zbog korona virusa među kojima su pozitivan test dobili i Alfonso Dejvis, Lukas Ernandez, te kapiten Manuel Nojer.

Upravo zbog kadrovskih problema, ekipe Borusije Dortmund, Frajburga i Bajer Leverkuzena, najbliži pratioci Bajerna, nadale su se da će Bavarci kiksnuti protiv G'ladbaha, koji je šampiona razbio u Kupu Njemačke (5:0) kako bi dobile priliku da za vikend smanje bodovnu razliku u odnosu na lidera prvenstva.

I njihove nade su se obistinile!

BAJERN - BORUSIJA MENHENGLADBAH 1:2 (1:2)

Iako desetkovan, Bajern je prvi stigao do prednosti zahvaljujući fantastičnom Robertu Levandovskom, koji je u 18. minutu utakmice driblinogom izbacio protivnika iz igre, a onda i "pocijepao" mrežu G'ladbaha sa 15 metara - 1:0.

Bio je to 20. pogodak u sezoni poljskog golgetera, a čak 14. asistencija Tomasa Milera!

Međutim, ubrzo je uslijedio "blickrig" i preokret "koltova" na pustoj "Alijanc Areni" zbog epidemioloških mjera protiv kovida 19 u Bavarskoj.

Najprije je Florijan Nojhaus izjednačio rezultat u 27. minutu da bi pet minuta kasnije poslije kornera Štefan Lajner glavom pogodio mrežu Svena Ulriha - 1:2.

Mogli su Bavarci u sudijskoj nadoknadi prvog dijela da stignu do izjednačenja, ali je stativa spasila goste nakon udarca Levandovskog iz mrtvog ugla, da bi u nastavku akcije, igrač gostiju sa gol linije otklonio opasnost nakon šuta Tomasa Milera.

ISTORIJA

Trener Bavaraca Julijan Nagelsman je u posljednjih 15-ak minuta u vatru gurnuo Paula Vanera, koji je sa 16 godina i 15 dana postao najmlađi igrač u Bundesligi u istoriji Bajerna.

Okvir gola Poljak je uzdrmao i u 60. minutu, ovoga puta prečku, pa je uz dosta sreće Borusija sačuvala prednost i nanijela prvaku treći poraz u sezoni.

S druge strane, "koltovi" su prekinuli negativnu seriju u posljednjih pet susreta u kojima su zabilježili četiri poraza i remi. Bila je to šesta pobjeda Borusije u sezoni koja ih je odvela iz opasne zone ka sredini tabele, ali daleko je to od onog što žele navijači slavnog kluba.

Ipak interesatno je to da Bajern nije pobijedio G'ladbah u posljednje četiri međusobne utakmice u svim takmičenjima, i to nakon što su "koltovi" u maju prošle godine doživjeli debakl u Mihenu (6:0). Od tada, Borusija je tri puta slavila i jednom remizirala sa apsolutnim vladarom njemačkog fudbala.

BUNDESLIGA, 18. KOLO

Bajern - Borusija Menhengladbah 1:2 (1:2)
/Levandovski 18 - Nojhaus 27, Lajner 31/

Subota (15.30)

Bajer Leverkuzen - Union Berlin

Frajburg - Arminija Bilefeld

Grojter Firt - Štuttgart

Hofenhajm - Augzburg

RB Lajpcig - Majnc

Ajntraht Frankfurt - Borusija Dortmund (18.30)

Nedjelja

Herta - Keln (15.30)

Bohum - Volfsburg (17.30)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC