• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispravljena nepravda? FIFA dala nagradu Levandovskom!

Autor Mladen Šolak

Mesi mu je "ukrao" Zlatnu loptu, Ronaldo mu je "oteo" šou na dodjeli FIFA nagrada.

 FIFA nagrada ya igra;a godine Robert Levandovski Izvor: Twitter/lewy_official/YouTube/FIFA

Sjajni napadač Bajerna Robert Levandovski (33) dobio je priznanje za najboljeg igrača 2021. godine u izboru FIFA. Poljaku je uručeno to priznanje tokom svečane ceremonije u Cirihu, na koju se uključio video-linkom.

Nakon što je oborio dva rekorda Gerda Milera (najprije onaj od 40 pogodaka u jednoj sezoni Bundeslige, pa rekord od 42 gola u kalendarskoj godini, oba iz 1972), nije bilo teško pretpostaviti da će ova nagrada otići u ruke nezaustavljivom Poljaku. Ma, šta o tome mislili oni koji su dodijelili Zlatnu loptu Lionelu Mesiju.

"Da ste me pitali za ovo prije nekoliko godina, rekao bih da je nemoguće oboriti taj rekord i postići toliko golova u Bundesu. Međutim, sad kada Miler više nije sa nama, hoću da mu zahvalim jer ovaj rekord ne bi bio moguć da nije bilo njega. Njegovi rekordi bili su izazov generacijama fudbalera, jer su htjeli da ga dostignu i obore", rekao je Poljak.

Izvor: Twitter/lewy_official

Zvijezda večeri u Cirihu ipak je bio Ronaldo, koji nije bio u užem izboru za najboljeg igrača, jer su Mohamed Salah i Lionel Mesi bili konkurenti Levandovskom za glavnu nagradu. Ipak, "CR7" je dobio posebno priznanje i otkrio je u razgovoru sa prvim čovjekom FIFA Đanijem Infantinom još koliko planira da igra.

"Ljudi me nekad pitaju još koliko godina planiram, a ja se nadam da ću moći još četiri-pet godina. Ako vodite računa o svom tijelu kada je to tijelu potrebno, onda će vam ono to 'vratiti'", rekao je Ronaldo.

Kristijano je dobio nagradu za obaranje rekorda iranskog centarfora Alija Daeija od 109 golova u dresu Iranna. Portugalac je u oktobru dao 115. gol za Portugal u čak 184. utakmici u dresu reprezentacije.

"Nikad nisam pomišljao da ću oboriti taj rekord. Veoma sam ponosan i ovo je posebna nagrada od FIFA kao organizacije koju mnogo poštujem. Zaista sam ponosan i ovo je sjajno dostignuće. I dalje osjećam strast za igru, ne samo da dajem golove, već i da zabavljam. Kada izađem na teren, čak i na trening, i dalje sam motivisfan. Uskoro ću imati 37 godina, ali osjećam se dobro i planiram da nastavim", rekao je Ronaldo, koji je došao na ceremoniju sa svojom djevojkom Georginom Rodrigez i starijim sinom, Kristijanom Ronaldom juniorom.

Nagradom se odmah pohvalio na Instagramu, gdje je tokom dana obavještavao pratioce da dolazi u Švajcarsku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC