• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok uživo! "Pred kamerama sam pa ne smijem da psujem": Bio je premijer Italije, a sada je izjavom udario po Vlahoviću!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji predsjednik Vlade Italije kaže da je u Firenci "dan žalosti" zbog odluke srpskog napadača da ode u Juventus

 i polotičari bijesni na dušana vlahovića što prelazi u juventus Izvor: Profimedia/YouTube/La7 Attualità/Printscreen

Dušan Vlahović je ovih dana glavna tema u Italiji. Njegov transfer iz Fiorentine u Juventus biće vrijedan čak 75.000.000 evra, a navijači "viole" su već riješili da mladom Srbinu naprave pakao zbog odluke da ode u redove omraženog rivala.

Ali koliko je Vlahovićev transfer ogroman pokazuje i činjenica da su i italijanski političari bijesni zbog njegove odluke!

Možda će vas zanimati

Tako je, recimo, nekadašnji premijer Italije Mateo Renci, inače navijač Fiorentine, iskoristio priliku da govori o Vlahoviću i njegovom očekivanom prelasku u redove torinske "stare dame".

"Pred kamerama smo pa moram da se uzdržavam da ne psujem. Ovo je kao dan žalosti u Firenci. Imao sam 15 godina kada je Roberto Bađo prodat Juventusu i išao sam na proteste na Pjaci Savonarola. Apsolutno sam bijesan. Zašto Fiorentina mora sve i uvijek da proda Juventusu? Makar ih pošaljite u neke druge klubove", poručio je Renci na italijanskoj televiziji "La7".

On je time aludirao na ne tako davne prodaje i Federika Bernardeskija i Federika Kjeze u Juventus, ali i uporedio Vlahovića sa legendarnim Robertom Bađom i njegovim transferom iz 1990. godine.

Izvor: Profimedia

I gradonačelnik Firence Dario Nardela je na strani navijača Fiorentine, koji su bijesni zbog Vlahovićeve odluke.

"Kao navijač ne mogu da sakrijem razočaranje kad vidim da usred sezone prodajemo našeg najboljeg igrača, pogotovo klubu koji je naš direktan rival za mjesto na tabeli Serije A", rekao je Nardela i dodao da mu se ne dopada moderni fudbal:

"U suštini, ovaj potez je još jedan dokaz da moderni fudbal ide sve dalje od navijača, u smislu autentičnosti, a vode ga ljudi koji imaju previše moći u svojim rukama. Romantična ideja o igračima koji su simboli klubova je odavno nestala, ali postoje i dalje određene vrijednosti i strast među bazom navijača Fiorentine, koja je zgažena i ponižena u ovakvim situacijama", zaključio je gradonačelnik Firence Dario Nardela.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC