• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušanu će praviti pakao! Pobjesnili kad su čuli gdje ide: Uvrede, pljuvanje, transparenti, u Firenci je ovo izdaja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mladi golgeter se sprema da postane najskuplji srpski igrač svih vremena, a njegov sve izvjesniji odlazak u torinskog velikana već je načinio prve korake koji pokazuju da će Vlahović u Firenci postati "omraženi izdajnik", posljednji u nizu ovog velikog rivalstva.

 Dusana-Vlahovica-vredjaju-navijaci-Fiorentine Izvor: Profimedia

Kakva vest je pogodila Italiju u ponoć - Dušan Vlahović odlazi u Juventus poslije ekskluzivnih saznanja tamošnjih medija i postaće najskuplji srpski fudbaler svih vremena!

Fiorentina će zaraditi 68.000.000 evra od ovog transfera, a kako stvari stoje, Vlahović će se ovog puta zamjeriti ultrasima iz Firence kao nikada u životu - prve uvrede su već počele da stižu na račun mladog Srbina!

Vlahović je trenutno prvi strijelac Serije A i u 2021. je postigao čak 33 pogotka, izjednačivši rekord Kristijana Ronalda po broju golova u jednoj kalendarskoj godini. Njegov odlazak iz Juventusa je ostavio torinsku "staru damu" u problemima, a izgleda da će se od Vlahovića očekivati da ispravi stvari.

Ali Vlahovićev odlazak u Juventus bio bi samo posljednji u nizu prelazaka igrača iz Fiorentine, kluba koji naročito prezire torinskog giganta. Tifozi "viole" su u noći između ponedjeljka i utorka već podigli uvredljiv transparent prema Srbinu.

"Poštovanje se ne zarađuje samo golovima, Vlahoviću grbavo go**o", stajao je transparent navijača okačen ispred stadiona.

Tako se praktično nastavila tradicija uvreda za igrače koji iz Fiorentine prelaze u Juve. Nedavno su i Bernardeski i Federiko Kjeza napravili taj prelaz.

"Zamislite da ste navijač Fiorentine, koja je poenta? Razvijete igrača sa velikim potencijalom i taman kad ste počeli da od toga imate koristi, on ode u Juventus", primjetio je jedan fan na Tviteru.

Vlahović nije želio da produži ugovor koji mu trenutno traje do juna 2023. godine, a slično je bilo i svojevremeno sa Bernardeskijem.

"Ko ne bi volio da ti pljune u lice, ti grbavo go**o", počastili su tada navijači Fiorentine i njega jednim od mnogih uvredljivih transparenata.

Prije Vlahovića, i Federiko Kjeza je riješio da Firencu zamijeni životom u Torinu, a i njemu su navijači "viole" željeli da prirede pakao zbog takve odluke.

"Sramoto", "Izdajniče" i "Klovnu", uzvikivali su navijači Fiorentine mladom fudbaleru kada su vidjeli da po posljednji put napušta stadion kao njihov igrač.

Sada se čini da će Vlahović nastaviti tradiciju koja je praktično počela 1990. godine sa legendarnim Robertom Bađom. Od tada su iz Fiorentine u Juventus prelazili i Felipe Melo i Neto, ali Bađo je ipak bio prvi i najveći slučaj koji je napravio pometnju na relaciji Firenca-Torino.

Kada je Fiorentina razmišljala da proda Bađa, odmah se javio Juve i ponudio 10.000.000 evra, tadašnji svjetski rekord. Navijači su opsjedali upravu kluba, a izvještaji iz Italije ukazivali su na to da su pobunjeni navijači tada bacali cigle, lance i molotovljeve koktele.

Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Kada je transfer bio potvrđen, bilo je zabilježeno čak 50 povrijeđenih i devet uhapšenih, a tadašnji predsjednik kluba je morao da pobjegne na stadion "Artemio Franki" i tamo se skloni od navijača.

Bađo je u prvom susretu za Juventus u Firenci bio predmet salvi zvižduka i vrijeđanja tokom meča, a kada je njegovom timu dosuđen penal, on je odbio da ga izvede. Kasnije je bio zamijenjen, a po izlasku s terena, publika je bacila šal Fiorentine na njega. Bađo ga je zagrlio, mašući njime u pravcu ultrasa Fiorentine, ali taj potez je samo razljutio i njih i navijače Juventusa.

Čini se da se Vlahović sprema da postane još jedan igrač koji će preći put od heroja "ljubičastih" do omraženog izdajnika. Već je imao svojih razmirica sa fanovima, koje su mu bili oprostili, ali ovo je sasvim drugi nivo. Biće izuzetno vruće na "Artemio Frankiju" ovih dana, a naročito 22. marta, kada bi Juventus trebalo da stigne u Firencu...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC