• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldinjo je samo skinuo dres - "Prestani, molim te": Svi su gledali šta će Brazilac uraditi, bio je mrtav ozbiljan

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Anegdota koja pokazuje koliko je Ronaldinjo bio veliki i drugačiji od drugih

 ronaldinjo anegdota o poklonjenom dresu Izvor: Profimedia

Ronaldinjova decenija u Evropi (2001-2011), pružila je navijačima na Starom kontinentu privilegiju da uživaju u umijeću jednog od najboljih i sigurno najzabavnijih igrača na terenu.

Svjetski šampion sa Brazilom iz 2002. mogao je sve sa loptom, magijom je oduševljavao i protivničke navijače, a često je protivnike vezivao u čvor, pa nisu znali ni odakle ih napada, ni šta će sljedeće da uradi. To je radio u Pari Sen Žermenu do 2003, kada se Evropa navikavala na njega, to je pogotovo radio u Barseloni, gdje je postavljao temelje najmoćnijeg tima u istoriji, a magiju je bacao na teren i u Milanu do 2011, iako više nije bio čarobnjak kao na Nou Kampu.

Možda će vas zanimati

Posebno je zanimljiva epizoda koju pamti bivši igrač Kataije, Pablo Alvarez, Argentinac koji je u Seriji A imao jedan od najtežih zadataka - da zadrži Ronaldinja i da ga spriječi da asistira ili da postigne gol. Koliko i kako je to pokušavao da uradi oslikava i anegdota iz poluvremena utakmice njegovog tima protiv Milana.

"Kada je završen prvi dio meča na 'San Siru', išli smo u svlačionicu i Ronaldinjo mi je prišao u tunelu. Skinuo je dres i rekao mi 'Alvarez, uzmi ga. Samo molim te prestani da me udaraš'."

I zaista, Ronaldinjo je ozbiljno mislio i zaista je poklonio Alvarezu vjerovatno najznačajniji suvenir koji je stekao u karijeri.

"Bilo je nemoguće zaustaviti ga. Bio je svugdje, lebdio je u vazduhu i bio je nepogrešiv. On je jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala", dodao je Argentinac.

Nažalost, poslije završetka karijere Ronaldinja su često pratile loše vijesti, pa je tako završio i u zatvoru i u njemu proveo skoro 200 dana. I u pritvoru je ostao dosljedan svom načinu života, pa su i odande curile fotografije njegovih "žurki iza rešetaka".

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC