• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da sam mislio na Lukakua, nikad ne bih došao u Inter! Edin Džeko o Belgijancu i trenerima - "sad se više zabavljamo"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Napadač Intera i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine priznao da nikad ne bi došao na "Đuzepe Meacu" da je razmišljao o tome šta je njegov prethodnik Romelu Lukaku učinio u dresu "neroazura".

 Edin Džeko o Romelu Lukaku, Antonio Konte i Simone Inzagi Izvor: Profimedia

Centarfor BiH je zamijenio belgijskog napadača Romelua Lukakua i postao najbolji strijelac Intera zajedno sa Argentincem Lautarom Martinezom.

Lukaku je na 95 mečeva postigao 64 gola u dvije sezone za Inter, ali Džeko je objasnio zbog čega nikad nije razmišljao šta je Belgijanac sve ostvario u milanskom klubu.

"Ako odete negdje i počnete da razmišljate o tome ko je bio prije vas, onda je bolje da ne idete nigdje", rekao je 35-godišnji Džeko za "Korijere dela Sera".

"Da sam barem jednom razmišljao o tome, nikad ne bih došao u Inter. Znam šta mogu dati i ovo što radim ove sezone me ne iznenađuje".

Džeko je potom govorio i o odnosu sa trenerom Simoneom Inzagijem.

"Inzagi je po meni isto kao saigrač. Tako dobro upravlja timom i to je ključno. Trudi se biti iskren prema svima. Ovdje je 25 igrača. Nemoguće je učiniti sve srećnima. Inzagi je iskoristio osnovu Antonija Kontea (prethodnog šefa struke), ali je promijenio mentalitet fudbalera. Dvije godine su igrali na kontranapade, a sada se igrači više zabavljaju".

Kapitenu BiH nije toliko važno da postiže pogotke već da njegov tim pobjeđuje.

"Ne gledam samo na golove. Pokušavam da igram za ekipu i ako pobijedimo bez mojih pogodaka, opet sam srećan. Pobijedili smo skoro u svakoj utakmici u periodu u kojem nisam postigao gol, tako da mogu samo biti srećan".

Džeko je mogao igrati za Konteov Čelsi i Inter, ali italijanski stručnjak dva puta nije uspio da ga angažuje.

"Kada me želio u Čelsiju, nisam bio siguran u povratak u Premijer ligu, ali pokušao je ponovo kada je bio u Interu. Pravi trenutak (za dolazak u Inter) došao je prošlog ljeta. Naši putevi morali su se prije ili kasnije ukrstiti. Bila je to sudbina", zaključio je Džeko.

Bh. napadač je postigao 12 golova u 29 nastupa za Inter, koji je lider na tabeli Serije A s četiri boda prednosti ispred Napolija i utakmicom manje.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC