• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlahovićev transfer treći najveći u zimskom prelaznom roku ikad!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

U fudbalskoj istoriji samo dva zimska transfera veća su od prelaska Vlahovića iz Fiorentine u Juventus.

  Vlahovićev transfer treći najveći u zimskom prelaznom roku ikad! Izvor: Twitter/printscreen/@juventusfc

Dušan Vlahović jepredstavljen u Juventusu gdje će nositi broj 7, nakon što je prethodnih dana postajalo sve jasnije da će ga Fiorentina prodati baš ovom klubu. Tim iz Torina platio je za taj transfer čak 75 miliona evra, a Dušan je tako postao najskuplji srpski fudbaler svih vremena.

I ne samo to... U kategoriji "zimskih" transfera, Vlahović je u samom vrhu liste. Računajući samo prelaske koji su se dogodili u januarskom prelaznom roku, srpski napadač je treći najskuplji fudbaler svih vremena.

Na listi ispred njega su samo dvojica igrača i to fudbaleri potpuno različitih karijera. Jedan je dolaskom u novi tim započeo rekonstrukciju i najavio berbu trofeja, dok je drugi potpuni promašaj.

Radi se o Virdžilu van Dajku (85 miliona) kojeg je Liverpul kupio iz Sautemptona u sred sezone 2017/18 i Filipeu Kutinju (135 miliona), ofanzivcu kojeg je isti tim prodao Barseloni baš u tom prelaznom roku.

Njima dvojici su se tada putevi razišli, a četiri godine kasnije imaju potpuno drugačije gledište na transfere koji su im promijenili karijere. Van Dajk je postao komandant Liverpulove odbrane i sa klubom je osvojio Premijer ligu, Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svjetsko prvenstvo klubova.

Može se reći da je u tom periodu bio i jedan od najbitnijih igrača kluba jer je donio neophodnu čvrstinu u poslednju liniju, ali i liderske sposobnosti koje su godinama falile timu sa Enfilda. On se idealno uklopio u sve zamisli Jirgena Klopa, dok se odlazak Brazilca nije primijetio...

Iako je Filipe Kutinjo bio nevjerovatno bitan za tim, Liverpul se snašao kada ga je prodao Barseloni. To se ne može reći za ofanzivca koji je lutao krouz španski tim, tražio se na pozajmicama, čak razmišljao i o povratku u Brazil... Na kraju, stigao je u Aston Vilu gde bi mogao da procveta kod nekadašnjeg saigrača Stivena Džerarda.

Ali, cifru od 135 miliona više nikada neće dostići.

Zato za Dušana Vlahovića izazovi tek počinju. To što je treći najveći januarski transfer u fudbalskoj istoriji može da bude samo motivacija za rad, golove i trofeje. Pa, možda nekog narednog januara vidimo još skuplji prelazak, ako pozovu Real Madrid, Pari Sen Žermen ili neko tog kalibra!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC