• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zidanova želja od 100 miliona evra završila u splitskom Hajduku!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fudbaler Benfike koji je bio na meti Real Madrida i Juventusa stigao u Split!

 Fransisko Fero prešao iz Benfike u Hajduk Split Izvor: Profimedia

Fransisko Fero novi je igrač Hajduka u koju stiže da pozajmicu do kraja sezone, objavio je splitski klub.

Portugalski štoper potpisao je ugovor sa opcijom produženja na još jednu sezonu, a ekipi će se priključiti u utorak i zadužiti dres sa brojem 97.

"Na pozajmicu nam stiže igrač koji je produkt Benfikine akademije, bio je član portugalske reprezentacije kroz sve mlađe uzrasne kategorije, a našoj ekipi bi trebao donijeti kvalitet više. Prvenstveno zbog izuzetnih fudbalskih vještina, ali i iskustva igranja na najvišem fudbalskom nivou. S Benfikom i igračem pregovarali smo već duže vrijeme, osjetili smo veliku strast, motivaciju i želju za napredovanjem te povratak na raniji nivo kvaliteta, koji je pokazivao kao jedan od najvećih portugalskih talenata. Odabrao je Hajduk i naš projekt usprkos financijski izdašnijim ponudama te pokazao da se radi o skromnoj i karakternoj osobi kojoj je fudbalski razvoj u okruženju našeg kluba na prvom mjestu“ opisao je novo pojačanje „Bijelih“ sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Ovaj transfer ne bi predstavljao ništa posebno, s obzirom da u hrvatskim klubovima igra priličan broj stranaca, ali je vijest izazvala ogromnu pažnju jer je riječ o igraču kojeg su prije dvije godine htjeli Real madrid i Juventus!

U ljeto 2019. godine Zidan je želio da dovede Portugalca, zainteresovan je bio i Juventus, ali su oba kluba odustala zbog odštetne klauzule od 100 miliona evra.

Fero je u međuvremenu pao potpuno u drugi plan, proveo je i polusezonu na pozajmici u Valensiji, a ove sezone za Benfiku je nastupio samo dva puta, po jednom u Kupu Portugala i portugalskom Liga kupu.

Tokom ovog zimskog prelaznog roka spominjao se i kao moguće pojačanje Osijeka, međutim, Fero se odlučio za splitski Hajduk.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC