• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otac imao najjaču ruku Premijer lige, sin pravi haos Gvardioli: Na svakom treningu se pobije i lomi nos! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

On je nasljednik legendarnog Rorija Delapa!

 Sin-Rorija-Delapa-u-Mancester-sitiju Izvor: Instagram/liamdelap7/profimedia

Ljubitelji fudbala koji su uživali u Premijer ligi na prelazu vijekova, zauvijek će pamtiti nezaboravnog Rorija Delapa (45), Irca koji je najbolje izvodio aut u Engleskoj, a vjerovatno i u evropskom fudbalu.

Delap je bio poznat po tome što je aut izvodio kao što bi drugi nogom centrirali iz kornera ili iz "slobodnjaka", a sada na scenu stupa njegov sin, Lijam Delap (18). On je prošlog ljeta potpisao trogodišnji ugovor sa Mančester sitijem, omladinski je reprezentativac Engleske i njegov borbeni duh nekad stvara probleme menadžeru "građana", Pepu Gvardioli.

"Lijam se potuče na svakom treningu, bilo to protiv Ejmerika Laporta, Rubena Dijasa, Džona Stounsa ili Nejtana Akea. U većini slučajeva on dobija te duele ili slomi svoj nos ili tako nešto", otkrio je Španac.

Lijam Delap je 186 centimetara visoki centarfor i igra za "građane od 2019, kada je došao iz Derbi Kauntija. Debitovao je za prvi tim još u septembru 2020, u utakmici Liga-kupa protiv Bornmuta, kada je i dao prvi gol za "građane". Tri dana poslije toga debitovao je protiv Lestera u Premijer ligi, u kojoj je njegov otac odigrao čak 359 utakmica, dao 23 gola i asistirao za 10.

Izvor: Profimedia

Rori je u mladosti bio talentovani bacač koplja, a njegove lopte, izbačene iz auta, stvarale su ogromne probleme protivnicima.

"Mislim da je to zato što lete ravno. One nisu podignute u vazduh, već ih baca prilično ravno i defanzivcima je veoma teško da ih 'skinu' u letu", rekao je jednom prilikom poznati trener Toni Pjulis, pokušavši da objasni šta čini Delapa posebnim.

Sada je red na mladog Lijama da nastavi tamo gdje je njegov otac stao. I biće mu veoma teško.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC