• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa 16 je postao poznat, a on se opijao zbog toga! Ispovijest Vejna Runija o drugoj strani života fudbalera 

Autor Nikola Lalović

Slavni fudbaleri sve više govore o pritisku koji fudbal donosi i o svom mentalnom zdravlju.

 Vejn-Runi-se-napijao Izvor: Profimedia

Veliku borbu sada vodi Vejn Runi koji pokušava da ostavi Derbi Kaunti u Čempionšipu. Nekada slavni napadač sa timom koji je u velikim finansijskim problemima i kome je određena ogromna kazna u vidu oduzetih bodova pokušava da ostane u ligi.

To nije lak posao, a sada je otkrio koliko mu je bilo teško i kao fudbaleru. Priznao je da je kao tinejdžer redovno imao običaj da se napije, kako bi se nosio sa pritiskom.

"To što sam morao da se nosim sa činjenicom da sam sa 16 godina premijerligaški fudbaler i reprezentativac nije bilo nešto na šta sam bio spreman. Nikad nisam razmišljao o drugoj strani života fudbalera", otkrio je Runi.

On je sa 16 godina zaigrao za Everton, a onda je ubrzo dao gol Arsenalu, ušao u reprezentaciju i bio meta svih velikih klubova. Za jednog klinca, nije bilo lako da se izbori sa tim. 

"Trebalo mi je mnogo vremena da se naviknem na sve to i da naučim da se nosim sa situacijom. Bilo je teško, često sam se zatvarao u sobu kad ne bi bilo fudbala i napijao se po nekoliko dana", otkrio je Runi.

On je kasnije uspio da postane legenda Mančester junajteda i igrač sa najviše nastupa za Englesku, kao i fudbaler sa najviše postignutih golova.

"Ljudi možda znaju da sam volio da popijem kada izađem, ali ovo je bilo više od toga. U pitanju su bile stvari koje su se skupljale u mojoj glavi, sav taj pritisak igranja za moju zemlju, za Mančester junajted, pritisak medija koji su pratili moj privatni život", otkrio je Runi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC