• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekli mu da se spremi za Mundijal, a onda se desila nesreća! Umjesto da vodi napad Engleske, on nije osjećao noge!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Životna priča Meta Jansena je nevjerovatna!

 Met-Jansen-nije-igrao-za-Englesku-zbog-nesrece Izvor: Profimedia

Met Jansen je 2002. godine bio zvijezda u usponu. Mladi reprezentativac Engleske koji žari i pali Premijer ligom sa Blekburnom, a kucao je i na vrata seniorske reprezentacije.

Zamalo je ušao u tim za Svjetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, ali se onda razbolio i ostao bez Mundijala. A potom je tog ljeta doživio saobraćajnu nesreću!

"Bilo je to pitanje života i smrti. Bio sam u komi šest dana i imao sam oštećenja na mozgu. Dugo je bilo pitanje kako ću se oporaviti", otkrio je Jansen sada za engleske medije.

On je na svom motoru doživio saobraćajnu nesreću

"Na kraju su me poslali u Englesku gdje su me liječili specijalisti i neurohirurzi. Bio sam kao dijete, nisam imao nikakvu kontrolu na svojim tijelom, nisam mogao da hodam i sve je moralo ispočetka. Mislili su da nikada neću zaigrati fudbal ponovo", priča sada Jansen koji ima 44 godine.

Uspio je da se vrati na teren, ali nikada više u onoj formi u kakvoj je bio prije nesreće. A na kraju je umjesto njega u tim 2002. godine ušao Martin Kion, samo zato što se prije turnira razbolio.

"Rekli su mi da ću da uđem u tim. Igralu smo posljednji meč sezone sa Liverpulom i našem menadžeru Grejemu Sunesu je Sven Goran Erikson rekao da pazi da se ne povrijedim jer sam mu potreban za Svjetsko prvenstvo. Sunes mi je odmah to rekao i to mi je podiglo samopouzdanje, dao sam gol i pobijedili smo 4:3", priča sada Jansen.

Na kraju je svoju posljednju utakmicu u Premijer ligi odigrao sa 28 godina, a posljednji klub za koji je igrao je niželigaš Čorli za koji je nastupao od 2015. do 2018. godine.

"Stotinu puta sam pomislio šta bi se desilo samo da se nisam razbolio. Tada sam mislio da moje vrijeme tek dolazi, a i sada mi je žao što sam skratio svoju karijeru kada sam bio na vrhuncu. Ali u nekom trenutku shvatiš da moraš da nastaviš sa životom", iskren je Jansen.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC