• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cirkus! Predsjednik FIFA upropastio dodjelu pehara: Tjerao igrača da prvo ode kod čovjeka koji vlada 40 godina!

Autor Dragan Šutvić

Ponovo se u sve umiješala politika...

 afrički kup nacija cirkus dodjela pehara  Izvor: YouTube/beIN SPORTS Asia/Printscreen

Čekao je Senegal na ovo punih 65 godina, otkako je osnovan Kup afričkih nacija! Osvojili su titulu prvaka Afrike po prvi put u istoriji u nedjelju uveče, ali njihova ceremonija morala je da bude upropašćena iz političkih razloga.

Za sve je kriv, i ovog puta, predsjednik FIFA Đani Infantino!

Možda će vas zanimati

Senegal je u nedjelju uveče bio bolji od Egipta nakon izvođenja penala, pošto je rezultat poslije 120 minuta bio 0:0. Gol odluke sa "bijele tačke" postigao je Sadio Mane, ali farsa tokom dodjele pehara je ono što je iznerviralo gotovo sve ljubitelje fudbala.

Igrači su redom dobijali medalje, ali kada je pehar trebalo da bude uručen kapitenu Kaliduu Kulibaliju ne bi li ga podigao sa igračima, u sve se umiješao predsjednik FIFA! Infantino je objasnio Kulibaliju da je potrebno da se trofej prvo odnese na tribine, a sve zbog prikupljanja "političkih poena".

Prvi čovjek FIFA je želio da zajedno sa predsjednikom CAF, afričke fudbalske konfederacije, Patrisom Motsepeom odnese pehar do predsjednika Kameruna, Pola Bije!

Taj pehar je potom Bija, predshednik zemlje organizatora turnira, "uručio" Kulibaliju, a sve kako bi se Infantino dodatno dodvorio važnim ljudima u Africi. Inače, Bija će ove godine proslaviti 40 godina otkako je postao predshednik Kameruna, a prethodno je sedam godina bio i premijer...

Naravno, mnogi su to povezali sa činjenicom da FIFA želi jaku podršku Afrike za njihove projekte, poput ideje da se Svjetsko prvenstvo igra na svake dvije godine, pošto u Africi postoji preko 50 nacionalnih saveza - samim tim i preko 50 glasova.

Ipak, Kulibali je na kraju sve oduševio - ljubazno je istrpio farsični protokol, vratio se na teren i tek onda sa svojim saigračima podigao pehar visoko u nebo...

Dodela pehara na Kupu afričkih nacija
Izvor: Youtube/beIN SPORTS Asia

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC