• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

15 godina je ćutao, pa priznao - Namjerno sam htio da ih povrijedim! Runi šokirao izjavom, pa pozvan na ispitivanje

Autor Haris Krhalić

Nadležni su istog trenutka uputili legendi poziv na razgovor, poslije kojeg bi mogao da bude kažnjen.

 Runi šokirao izjavom Izvor: Profimedia/AFP Photo Adrian Dennis

Najveći engleski fudbaler u novijoj istoriji, legendarni Vejn Runi (36) dao je nedavno iskreni intervju za "Dejli mejl" o svojoj karijeri i tom prilikom iznio neočekivano priznanje.

U proljeće 2006. on nije mogao da podnese to što Čelsi osvaja titulu, pa je na utakmicu protiv "plavaca" izašao sa većim (i oštrijim) kramponima nego inače, samo da bi povrijedio nekoga.

"Stavio sam duže krampone, jer sam htio da povrijedim nekoga. Čelsiju je bio potreban bod da osvoji titulu i u to vrijeme nisam to mogao da podnesem", rekao je Runi. "Ti kramponi su bili legalni, propisane dužine, ali su bili veći nego oni koje bih inače stavio", priznao je Englez koji je trenutno menadžer Derbi Kauntija.

Zbog tih riječi, Fudbalska asocijacija Engleske je reagovala i pozvala Runija na razgovor na kojem će ga ispititati o tim navodima, iako je prošlo 16 godina.

Runi je na toj utakmici uspio u namjeri da povrijedi Terija u jednom duelu (na slici), poslije kojeg je štoper Čelsija ostao da leži na zemlji dok nije stigla pomoć fizioterapeuta. Nakon tog Runijevog starta, Terijeva štunca je bila natopljena krvlju.

"Plavci" su u tom meču rutinski pobijedili, 3:0, golovima Vilijema Galasa, Džoa Kola i Rikarda Karvalja, a Runi i Kristijano Ronaldo završili su meč sa po žutim kartonom. Čelsi je tog proljeća odbranio titulu i drugi put u nizu postao šampion, poslije čega je Junajted osvojio tri naslova u nizu, odnosno pet u narednih sedam godina.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC