• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zvezda takvog odavno nije dovela": Bivši napadač crveno-bijelih otkrio sve o Ohiju - Iznenadiće vas, vidjećete!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda ima ogromna očekivanja od napadača iz Norveške, a njen bivši fudbaler otkriva za MONDO da će Ohi uspjeti da ih opravda i nadmaši.

 Ohi-Omoizuanfo-analiza-Zvezdinog-pojacanja-Milan-Jevtovic. Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MNPress

Crvena zvezda je u norveškom špicu Ohiju Omoižuanfu dobila kapitalno pojačanje - napadača koji je u prethodnoj sezoni dao 31 gol u 41 nastupu za Molde. Od njega se pogoci očekuju i u Beogradu, a bivši fudbaler Crvene zvezde Milan Jevtović je u razgovoru za MONDO približio navijačima šta mogu da očekuju od novog centarfora ekipe Dejana Stankovića.

Srpski internacionalac koji treći put u karijeri igra u Norveškoj nekoliko puta odmjerio je snage protiv Ohija, a novi napadač crveno-bijelih je nedavno i zatresao mrežu njegovog tima.

On veoma dobro poznaje kvalitete napadača na kojem će ovog proleća Dejan Stanković zasnivati oštricu svog napada.

Jevtović odmah razjašnjava - Zvezda je napravila pravi potez dovođenjem Norvežanina. 

"Ova njegova posljednja sezona u Norveškoj bila je izvanredna. Bio je najbolji strijelac lige, protiv nas je igrao baš pred kraj sezone. Postigao je gol i čini mi se da je namjestio još jedan protiv nas. Stvarno je izuzetan napadač i mislim da će mnogo značiti Zvezdi", rekao je Jevtović za MONDO.

Šta će navijači moći da očekuju od zimskog pojačanja, koje je dogovoreno još prethodnog ljeta?

"Ohi će biti iznenađenje za sve navijače Crvene zvezde. Po mom mišljenju - odavno takav igrač nije došao u Crvenu zvezdu", uvjerava Jevtović.

Izvor: Youtube/Printscreen/Crvena zvezda

Nekadašnji krilni napadač crveno-bijelih već vidi s kim će Ohi činiti udarnu trojku Dejana Stankovića.

"Napraviće se odličan trio - Ohi, Katai i Ivanić. Oni će najviše kombinovati, najviše će igrati i najviše donijeti Crvenoj zvezdi u drugom dijelu sezone", zaključuje momak iz Pranjana, bivši igrač čačanskog Borca i Crvene zvezde.

Krilni fudbaler koji je nosio crveno-bijelo od 2018. do 2020. pratio je i pripremni period Stankovićeve ekipe i vidio naznake onoga o čemu govori sa velikom sigurnošću.

"Ohi je sve to već pokazao na pripremama. Odigrao je tri utakmice i postigao isto toliko golova. Biće ogromno pojačanje i jedan od ključnih igrača Crvene zvezde za proljećni dio sezone. Vjerujem i nadam se da će donijeti taj kvalitet koji je neophodan da se osvoji peta titula za redom", rekao je Jevtović za MONDO.

Selidba sa sjevera Evrope na Balkan nije laka, a Ohi će morati da se privikne i na drugačiji stil fudbala. Jevtović je govorio o sličnostima, ali i o ključnim razlikama.

"Jesu Norveška i Srbija sličan nivo fudbala, ali... Ovdje je dosta terena sa veštačkom travom. Više se trči, pa je nezahvalno porediti. U Srbiji je manji intenzitet, ali ima kvaliteta. Mogu da kažem da su u Srbiji igrači jači tehnički, ovdje se više bazira na fizičku spremu. Što se tiče Ohija, njegov Molde je igrao dobar fudbal i on bi mogao da nastavi isto tako"

Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Ipak, Omoižuanfo se već "žalio" na mnogo napornih treninga u Turskoj. Nije navikao da pripreme tako izgledaju, a Milan Jevtović nam otkriva i zašto.

"Ovdje je generalno tako, oni su navikli na jedan trening dnevno i možda dva ili tri puta sedmično odlazak u teretanu. Kod nas u Srbiji je drugačije, dva puta dnevno trening na terenu - jednom sa trčanjem i jednom sa loptom. On je navikao na taj ritam, ali će mu pripremni period dobro doći. Pripremni period u Zvezdi je dosta kraći, u Norveškoj imamo tri mjeseca priprema pred sezonu. Vjerujem da se već navikao na rad u Srbiji i da je spreman za nastavak prvenstva", dodao je igrač Odsa.

Zvezda će "proljećnu" premijeru imati u subotu od 17 časova i biće to šansa da Ohi debituje u zvaničnom meču za crveno-bijele, pred navijačima na "Marakani". Sudeći prema statistici Norvežanina, kao i njegovim golovima u pripremnom periodu, biće uzbudljivo pratiti njegov početak u crveno-bijelom dresu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC