• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin veliki rizik - proljeće na leđima jednog čovjeka: Njegoš otišao, Nikolić ne može, a "bomba" nije eksplodirala!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda bi potencijalno mogla da ima problem u veznom redu ako na kraju Seku Sanogo ne dobije pravu zamjenu. Trka sa Partizanom zavisiće i od svježine igrača sredine terena, a fudbaler iz Obale Slonovače trenutno nema pravu zamjenu.

 fk crvena zvezda mondo tema sanogo  Izvor: MN PRESS

Prelazni rok u Srbiji otvoren je još manje od 48 sati i za sada djeluje da u tom periodu Crvena zvezda i Partizan neće vući velike poteze, odnosno postoji još mala mogućnost da na "Marakani" dogovore još jedan transfer.

Zvezda je imala vrlo aktivnu zimu - već je potpisala Kristijana Pičinija (Valensija), Ohija Omoižuanfa (Molde) i najskupljeg igrača u istoriji Nemanju Motiku (Bajern), ali je nakon prodaje Njegoša Petrovića ostala "rupa" u veznom redu koju je Dejan Stanković želio da "zakrpi" i to za sada nije uspeo.

Možda će vas zanimati

Nije nikakva tajna da Zvezda već duže vrijeme želi Edmunda Ada (21) iz Šerifa, ali su se pregovori otegli. Vezista iz Gane želio je da dođe u Beograd, ali ga je klub gurao ka Mitjilandu - i na kraju nije došlo ni do jednog transfera.

Šerif je tražio previše novca za svog fudbalera, a Zvezda se žurila zbog prijavljivanja spiska igrača za Ligu Evrope i na kraju je morala da ga "zaključi" bez fudbalera iz Gane koji bi vjerovatno dobio prednost u odnosu na Nemanju Motiku, samo da je stigao u crveno-bijele redove.

Zbog toga su mnogi pomislili da će Zvezda dići ruke od Ada, ali pojačanje u veznom redu joj je i dalje potrebno. Preostaje velika bitka u Superligi i Kupu Srbije, odnosno Zvezdu čeka najmanje 19, a u nekim kombinacijama čak i 27 utakmica, za šta bi morali da igraju finala nokaut takmičenja.

Zvezda je pojačala napad i odbranu, odlučila se da pruži šansu i pojedinim mladim igračima ovog proljeća, ali i dalje će biti komplikovano pregurati čitavo proleće sa manjkom u veznom redu.

Izvor: Profimedia

Istina, Njegoš Petrović nije igrao mnogo na početku sezone da bi njegova minutaža postepeno rasla. Nastupio je ukupno na 15 utakmica (oko 800 minuta) i imao veliku ulogu u finišu jeseni kada je Seku Sanogo imao problema sa povredom, zasluživši pritom velike pohvale trenera Dejana Stankovića.

Na njega Zvezda ne može da računa, a vjerovatno na duže vrijeme ni na Veljka Nikolića. Još od ljetnih priprema povreda muči "srpskog Modrića", kako ga je nazvao Zvezdan Terzić, a tokom priprema u Turskoj samo ju je obnovio.

Zbog toga će u Lionu proći specijalističke preglede, ali pitanje je kada će se vratiti u ritam - i da li će biti "onaj stari". Zato će Zvezda, ako ne stigne pojačanje u naredna dva dana, imati ozbiljne probleme u veznom redu ako Seku Sanogo (32) ne bude igrao na istom nivou kao tokom jeseni. Ili ako se ne daj Bože povrijedi...

Osim njega, Zvezda na mjestu defanzivnog veznog ima tek Nenada Krstičića (31) i Slavoljuba Srnića (30) koji prinudno igra na toj poziciji.

Ofanzivniju ulogu obično ima Gelor Kanga, dok su i mladi Petar Stanić (20) i Nikola Stanković (18) bolji kada igraju nešto bliže golu, odnosno kada im nije osnovni zadatak da pokvare planove protivničkom timu, što ne znači da ih "Mister" neće isprobati na tom mjestu ako kojim slučajem zaškripi.

Izvor: MN PRESS

Zanimljivo je da je Sanogo propustio čak deset mečeva u Superligi tokom jeseni, i da će tako vjerovatno biti i u početku proljeća, pošto će ga Stanković čuvati za evropske utakmice.

Upravo zbog toga je jasno zbog čega je Zvezda insistirala na dovođenju Edmunda Ada u kome vidi i potencijal za dalju prodaju. Mladi vezista je pokazao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, upravo protiv Zvezde, da ima kvalitet, dok je to potvrđeno i u grupnoj fazi tog takmičenja u kome je igrao i protiv Real Madrida.

S obzirom na to da Zvezda zaostaje već pet bodova za Partizanom u Superligi, možda će biti preveliki luksuz i rizik igrati na kartu "biće Sanogo dobro", pošto je već u veteranskim godinama.

Ubitačan ritam utakmica u vrijeme pandemije sigurno će dovesti do pada u igri pojedinih igrača u nastavku sezone, pa možda zato nije iznenađenje što je Partizan nakon odlaska Aleksandra Šćekića odlučio da dovede dvojicu na njegovoj poziciji - iskusne Marka Jevtovića i Ljubomira Fejsu.

To je jasan signal i Crvenoj zvezdi, možda "svježiji" vezni red odluči šampiona na proljeće...

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

Sanogo, Krsticic, Srnic, sta ces vise? Bilo je generacija kad nijednog dobrog zadnjeg veznog nisi mogao naci u Zvezdi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC