• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofalna sezona - zbog njega se raspada šampion: Godinama najbolji u Evropi, sada je očajan!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Šampion Španije ima ogromnih problema ove sezone, a djeluje da su njegove igre jedan od najvećih.

 jan oblak najlošija sezona u karijeri Izvor: Profimedia

Iako Atletiko Madrid ima najtalentovaniju ekipu otkako je Dijego Simeone u klubu, rezultati su ove sezone slabiji nego što su navijači španskog tima navikli. Dio razloga leži u tome što argentinski trener ne voli da igra napadački fudbal, ali i jedan detalj o kojem se do sada premalo pričalo.

Slovenački golman Jan Oblak koji godinama važi za jednog od najboljih na svijetu igra ubjedljivo najlošiju sezonu od kako pripada samoj eliti. O tome govori podatak o broju primljenih golova, ali i još neki parametri.

Možda će vas zanimati

Atletiko je 22 prvenstvena meča primio čak 30 golova, što je za neke od prethodnih sezona bilo potpuno nezamislivo.

Ipak, Madriđani nisu izgubili formu. Ako biste pomislili da to više nije čvrst i defanzivan tim, prevarili biste se. Od ekipa koje igraju u Top 5 evropskih liga, samo Mančester siti dozvoljava protivnicima manje udarac ka svom golu. Znači, Atletiko je i dalje odličan u defanzivi...

Šta se onda promijenilo?

Očigledno, forma Jana Oblaka. Čovjek koji je prethodnih godina bio jedna od najvažnijih karika tima jer je "vadio" loptu iz mreže, sada nije na tom nivou. Slovenac je bio impresivan baš zbog toga što je maksimalno koncentrisan čekao rijetke udarce rivala i lako ih branio kada bi odbrana dozvolila šut ka njemu.

Sada je situacija nešto drugačija...

Po preciznim podacima koji su se pojavili, Jan Oblak ima najlošiji procenat odbrana od svih startnih golmana u top 5 evropskih liga. On je trenutno tek na 44%, što je daleko iza konkurencije. Kada bismo to preračunali u golove, Oblak je primio skoro 10 golova više nego što napredna statistika očekuje!

Računajući neku od prethodnih sezona i ovu koju trenutno brani, Jan Oblak je u "minusu" od čak 15 golova. Da je ove sezone u formi kakva ga je godinama krasila, Atletiko Madrid bi umjesto 30 primio tek 15 prvenstvenih golova, a sigurno bi to uticalo i na drastičnu promjenu na tabelu.

Ovako, crveno-bijeli tim iz Madrida je tek peti u Primeri. Imaju 17 bodova i meč manje od gradskog rivala koji će im gotovo sigurno uzeti titulu na kraju sezone. Da stvari budu gore po Simeonea i njegov tim, pod znakom pitanja je i plasman u Ligu šampiona, što bi bilo najveće razočaranje u decenijskom mandatu Argentinca na klupi kluba.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC