• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gol Crvene zvezde je trebalo da bude poništen": Sudijski ekspert o greški sudije - Čukarički oštećen na "Marakani"

Autor Dragan Šutvić

"Trebalo je da dosudi prekršaj", rekao je bivši arbitar.

 gol zvezde protiv čukaričkog morao da bude poništen  Izvor: TV Arena sport/screenshot

Da li je sudija Nenad Minaković oštetio Čukarički u utakmici protiv Crvene zvezde? Jeste, prema mišljenju stručnog konsultanta za suđenje TV Arena sport Zdravka Jokića.

Možda će vas zanimati

On je ocijenio da je napadač Crvene zvezde Milan Pavkov napravio prekršaj u 16. minutu te utakmice, na početku akcije u kojoj je dao prvi gol za crveno-bijele. Visoki napadač je rukama oborio defanzivca Čukaričkog Uroša Drezgića, a glavni arbitar je pustio prednost, iako je bio prekršaj, utvrdio je Jokić.

"Crni igrač pokušava da zaustavi Pavkova. Sudija je trebalo u tom momentu da dosudi prekršaj od crnog igrača, da bi u sljedećem Pavkov njega sklonio sa svog puta i nastavio. Nije bilo obostrano povlačenje, već je prvo Drezgić, pa onda Pavkov njega sklonio i napravio prekršaj, iz kojeg se finalizovalo pogotkom. Shodno uputstvu za VAR, igrač koji je napravio prekršaj ne može da bude nagrađen i pogotkom", rekao je Jokić.

Voditelj je objasnio da je sa strane TV Arena sport sve funkcionisalo, a da je zakazala komunikacija između VAR-a i sudije.

"Oni bi na taj način njega upozorili, ali nisu bili u mogućnosti. Ovo je bila toliko očigledna situacija, da imam utisak da Minaković prati igrače lijevo, gdje je lopta, a ne gleda periferno druge igrače. Trebalo je da dosudi prekršaj. Ili prvi prekršaj, a ako je taj propustio, onda drugi. Zakazao je kompletan sudijski tim, neko od pomoćnih sudija je trebalo da mu da znak ili da ga pozove."

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC