• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gensek FS BiH o selektoru "zmajeva" Ivajlu Petevu: Njegov izvještaj će biti na razmatranju do kraja februara

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev pripremio je izvještaj koji će biti razmatran na narednoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.

 Adnan Džemidžić: Izvještaj Ivajla Peteva će biti na razmatranju do kraja februara Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Ovo je potvrdio generalni sekretar Saveza Adnan Džemidžić odgovarajući na pitanje novinara o statusu bugarskog stručnjaka poslije neuspješnih kvalifikacija za Mundijal 2022. godine u Kataru.

"Gospodin Petev je pripremio ono što je trebalo. Kada bude naredna sjednica Izvršnog odbora njegov izvještaj će sigurno biti na razmatranju. Nakon te sjednice će biti dostavljena informacija za javnost", rekao je Džemidžić.

Prema njegovim riječima, sjednica IO FS BiH biće održana do kraja februara, a kako prenosi "N1", Petev će najvjerovatnije ostati selektor "zmajeva".

"Imamo prijateljske utakmice i utakmice Lige nacija. Trebamo sve od sebe dati. Mislim da će i rezultat na kraju biti pozitivan, jer ostane nam uvijek neki korak za kojim žalimo. Tako da će nam ova Liga nacija, ako ništa, dati svjetlo kako dalje ići u budućnost", dodao je gensek FS BiH, implicirajući da će Bugarin ostati bh. selektor.

Inače, Džemidžić se u srijedu sastao sa zeničkim gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem povodom organizacije Evropskog prvenstva za fudbalerke do 17 godina, koje će se u maju održati u Zenici, Sarajevu, Mostaru i Širokom Brijegu.

"Želimo da stvaramo nove fudbalerke i fudbalere, a Zenica je naša baza iz koje želimo da sve to započnemo. U našem Trening centru imamo odlične uslove za radi i zato ćemo raditi na njegovom proširenju. Osim toga imamo bitno takmičenje u maju koje će se ovdje održati, a sa Gradom Zenicom smo dogovorili detalje kako ćemo raditi na promociji ovog događaja kroz, uključujući širu društvenu zajednicu. Želimo da djecu vratimo na stadione i zajednički ćemo se angažovati da privučemo što više mladih ljudi uz ovaj događaj", naglasio je gensek Saveza.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC