• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad je Frančesko Toti na tribinama, Roma ne pobjeđuje! Verona ispustila 0:2 u Rimu - Murinjovi klinci spasili situaciju 

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Verona je prosula prednost na "Olimpiku" zahvaljujući mladim "džokerima" Žozea Murinja, koji je na kraju zaradio crveni karton zbog protesta.

 Roma - Verona, Serija A, 26. kolo Izvor: Riccardo Antimiani/EPA/ANSA

Povredama desetkovana Roma je u subotnjem 26. kolu italijanske Serije A imala dva gola zaostatka protiv raspoložene Verone, ali je u posljednjih 20-ak minuta umalo uspjela da napravi preokret zahvaljujući mladim "džokerima" Žozea Murinja, koji je na kraju isključen zbog protesta!

ROMA - VERONA 2:2 (0:2)

Kristijan Volpato i Eduardo Bove dobili su svojih "pet minuta" slave nakon što su uspjeli odmah po ulasku na teren da pogode mrežu Lorenca Motipa i spriječe novi poraz rimskog kluba.

Međutim, Rimljani nisu oduševili igrom nego su doživjeli pravu lekciju od ekipe Igora Tudora, koja je mogla da završi sav posao već u prvom poluvremenu, zbog čega su navijači domaćina zvižducima ispratili svoje ljubimce na odmor.

Izvor: Riccardo Antimiani/EPA/ANSA

Iako danas nisu odigrali kako su to navijači Rome očekivali, osim u posljednjih 20-ak minuta, mora se naglasiti da Murinjo za ovaj meč nije mogao da računa na čak devet fudbalera - Pjetra Bura, Stefana El Šaravija, Rodžera Ibanjeza, Henrika Mktarijana, Karlesa Pereza, Leonarda Spinacolu, Nikola Zaniola i Eldora Šomurodova zbog povreda, te Đanluku Manćinija zbog žutih kartona.

Interesantno ni četvrti dolazak Frančeska Totija na Romine utakmice nije bio trijumfalan, a ovoga puta legendarni Princ Rima bio je u društvu drugog slavnog kapitena "vučice" Danijele De Rosija.

Na samom početku meča, gosti su poveli nakon sjajne kombinacije iz slobodnog udarca, koju je u pogodak pretvorio Antonin Barak - 1:0.

Čeh je ovim 10. pogotkom u sezoni postao tek 11. fudbaler u istoriji Verone, koji je postigao dvocifren broj golova, ali prvi a da ne igra na poziciji napadača.

Već u 20. minutu Tudorovi izabranici su udvostručili vođstvo poslije nove filigranske akcije.

Nakon brzog kontranapada, koji je tekao kao na traci, loptu je na lijevoj strani dobio Đanluka Kaprari i uputio povratnu, a pod prečku je poslao Adrijen Tameze - 0:2.

Desetak minuta kasnije, golman Rimljana je ponovo vadio loptu iz svoje mreže, ali je pogodak Đovanija Simeonea poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao reprezentativac Srbije Darko Lazović.

"Vučica" se praktično nije vidjela sati vremena zbog čega je pored terena "bjesnio" Žoze Murinjo, ali vrlo vjerovatno "ribanje" na poluvremenu pokrenulo je ekipu Rome, koja je u nastavku uspjela da smanji pogotkom rezerviste Kristijana Volpata. 

Australijanac je samo nekoliko minuta ranije ušao u igru i nakon kornera je postigao prvenac u dresu "vučice" na svom debiju - 1:2.

Do kraja su se gosti, za koje je svih 90 minuta pored Darka Lazovića nastupio i drugi srpski internacionalac Ivan Ilić, uspješno branili do 84. minuta kada je poslije kornera majstorski pogodio drugi debitant Eduardo Bove - 2:2.

Rezultat se više nije mijenjao, a zbog protestovanja što će sudijska nadoknada trajati četiri minuta, arbitar Luka Paireto je pokazao crveni karton portugalskom stručnjaku.

Izvor: Riccardo Antimiani/EPA/ANSA

SERIJA A, 26. KOLO

Sampdorija - Empoli 2:0 (2:0)
/Kvaljarela 14, 29/

Roma - Verona 2:2 (0:2)
/Volpato 65, Bove 84 - Barak 5, Kaprari 20/

Salernitana - Milan (20.45)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC