• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spremili smo anti-Vlahović taktiku za Juventus! Srbin prvi put u Ligi šampiona, a Viljareal ima plan kako da ga zaustavi

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iz Viljareala su otkrili kako planiraju da zaustave Vlahovića.

 Viljareal-Juventus-spremna-taktika-protiv-Vlahovica Izvor: Profimedia/Spada/LaPresse

Srpski napadač Dušan Vlahović postao je ove zime fudbaler Juventusa i već u prve dvije partije, protiv Verone i Sasuola, naslutio da će biti veliko pojačanje "stare dame".

Međutim, naredne dvije utakmice, sada protiv Atalante i Torina, nisu bile tako dobre za srpskog napadača koga je bez dlake na jeziku kritikovao i njegov trener Masimilijano Alegri. Jasno je da je na Srbinu sada veliki pritisak, posebno zbog obeštećenja od preko 80 miliona evra, ali priliku da "zapuši usta kritičarima" imaće već u utorak.

Juventus igra protiv Viljareala prvi meč osmine finala Lige šampiona (utorak, 21.00), a to će ujedno biti i debi Vlahovića u najjačem takmičenju. Naravno, ako bude igrao, a nema razloga da tako ne bude...

Alegri je od dolaska Vlahovića govorio da srpski napadač nije navikao na tempo velikog kluba i igranje na svaka tri-četiri dana, ali da žestoko radi na sebi i da želi da nastupi na svakoj utakmici. Šanse za to su još veće otkako se pojavila informacija da zbog povrede neće biti Paula Dibale.

Zato će odbrana Viljareala, kluba koji i ove sezone igra vrlo zanimljiv fudbal kod Unaija Emerija, biti prije svega okrenuta taktici koju je italijanski novinar Đanluka di Marcio nazvao "anti-Vlahović".

"Juventus je jedan od najvećih klubova u Evropi, normalno je da su favoriti. Sve je ipak otvoreno... Mi smo u dobrom raspoloženju, imamo samopouzdanje i probaćemo da ih pobijedimo prije nego što odemo na revanš u Torinu. Naš plan je da zaustavimo Vlahovića na jedan jedini način", poručio je vezista Alfonso Pedraza.

Izvor: Profimedia/Jonathan Moscro/Sportimage via PA Images

Koji je to način?

"Tako što ćemo imati posjed lopte. Ako je lopta kod nas, a ne kod njih - Vlahović nema šanse. Moramo da čuvamo loptu što je duže moguće, a naučili smo već tako kod Emerija".

Podsjetimo, Viljareal je aktuelni osvajač Lige Evrope, dok su ove sezone zauzeli drugo mjesto u svojoj grupi Lige šampiona iza Mančester junajteda. Vrlo dobro igraju i u La Ligi i trenutno drže peto mjesto, dok su za vikend odigrali fantastičan meč i savladali Granadu 4:1 uz het-trik Dandžume.

"Vlahović je sjajan napadač, ali ne zaboravite kakvu mi odbranu imamo. Naš par štopera Pau Tores i Raul Albiol su na nevjerovatnom nivou, a uz to su i potpuno komplementarni", rekao je Pedraza.

Vidjećemo da li će njih dvojica uspjeti da namuče Vlahovića kao što je to uspio Bremer iz Torina...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC