• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko o dolasku na "Meacu": Nikad nije kasno, sudbina me je dovela u Inter

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bh. reprezentativac prošlog avgusta pojačao je "nerazure", a sada je potvrdio je to moglo da se desi i znatno ranije.

 Edin Džeko Izvor: Shutterstock

Proteklog ljeta Edin Džeko u velikom transferu prešao je iz Rome u Inter i odmah potvrdio da će biti ključna figura u napadu "nerazura".

Bh. reprezentativac ove sezone već se deset puta upisao u strijelce, a sada je u intervjuu za klupsku TV priznao da je njegov prelazak na stadion "Đuzepe Meaca" mogao da se desi i znatno ranije.

Možda će vas zanimati

Bilo je priče o njegovom životu i karijeri, uključujuči i ratno stanje u BiH.

"Rat je počeo kada sam imao šest godina. Bilo je to teško vrijeme, ali je fudbal uvijek bio prisutan. Bio je moja prva ljubav", prisjetio se Džeko djetinjstva.

Karijeru je počeo u Željezničaru, a zatim su češke Teplice bile odskočna daska ka najjačim evropskim klubovima. Veliki uspjeh ostvario je nastupajući za Volfsburg, kada je 2009. postao šampion Njemačke.

Zatim je otišao u Mančester siti, gdje je dva puta stigao do šampionskog slavlja (2012, 2014). U međuvremenu je i sa reprezentacijom BiH ostvario istorijski uspjeh - prvi put "zmajevi" su obezbijedili plasman na Svjetsko prvenstvo, i to ono 2014. godine u Brazilu.

"BiH je stigla do prvog i za sada jedinog Svjetskog prvenstva, ali se nadamo da će ih biti još. Ljudi uvijek očekuju velike stvari, naročito od najiskusnijih igrača poput mene i Miralema Pjanića."

Nakon što je Džeko potpisao za Inter, klub je objavio sliku, kako je to pojašnjeno "Labuda iz Sarajeva", sa crno-plavom zmijom, simbolom "nerazura".

"Moguće da me je sudbina dovela u Inter. Moglo je sve da se desi ranije u mojoj karijeri, dvije godine ranije ili šest mjeseci, ali sam uvijek govorio da nikad nije kasno. Moramo dati sve od sebe, kako bismo zajedno ostvarili velike stvari", zaključio je Džeko.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC