• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković očekivao 5 bodova razlike! Najteži meč za 2 godine - Zvezda je spremna za Partizan!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener aktuelnog šampiona Srbije najavio duel protiv najvećeg rivala.

 Dejan-Stankovic-pred-166-derbi-protiv-Partizana Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Crvena zvezda u nedjelju igra jedan od mečeva od sezone - na stadion Rajko Mitić dolazi Partizan, najveći rival i trenutni lider Superlige. Crno-bijeli nose kapital od pet bodova, koji Dejan Stanković smatra prevelikim, ali njegov tim je spreman za pobjedu u derbiju!

O tome je mladi trener govorio na konferenciji, a bilo je riječi i o atmosferi na stadionu, sudiji utakmice protiv Partizana, ali i taktici koja neće imati presudnu ulogu na ovom meču.

Uz trenera Dejana Stankovića na konferenciji su se pojavili Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, fudbaleri koji će biti glavne uzdanice u nedjelju.

"Vidite da sam došao u jakom sastavu, da mi čuvaju leđa", počeo je Stanković i odmah nastavio:

"Derbi je svetinja srpskog fudbala i ovo je specifična utakmica za nas, naš klub, naše navijače. Mi smo spremni za utakmicu koja može da okrene šampionat i da nas vrati u igru. Pričamo dva mjeseca o tome", rekao je Stanković.

Trener crveno-bijelih je istakao da je pritisak uvijek prisutan.

"U Zvezdi uvijek ima pritiska. To se osjeća, ali nemamo veći motiv nego sada. Jurimo, ali to nije smak svijeta. Kao ekipa smo spremni za izazove. Svjestan sam svega, igrao sam dosta ili-ili mečeva. Gledam na ovu utakmicu... Možda ima najveću težinu za ove dvije godine. Mislite da ćemo samo mi imati težinu? Tako i ja mislim", zagonetno je dodao šef stručnog štaba.

Dejan Stanković je prokomentarisao i Srđana Jovanovića, arbitra koji će suditi derbi.

"On je naš daleko najbolji sudija, za klasu je iznad svih. To se vidi po mečevima koje dobija da sudi."

Što se tiče zdravstvenog biltena, Stanković računa na skoro sve igrače.

"Sem Veljka Nikolića i Petra Stanića svi su spremni. Stanić već dvije nedjelje, a Velji je dobro prošla operacija, jedva čekamo da se pridruži timu", otkrio je trener Zvezde.

Stanković očekuje veliku podršku sa tribina za meč koji može da prelomi sezonu! Takođe, on smatra da je razlika na tabeli prevelika.

"Navijač Zvezde zna da prepozna momenat i napravi opštu mobilizaciju. Sa te strane, mirno spavam. Atmosfera će biti onakva kakvu Crvena zvezda istorijski ima. Nisam očekivao 'plus 5', to je velika razlika. Partizan igra čvrsto, ne odustaje od svog bloka. moraćemo da odgovorimo čvrstinom. Kompaktni su, muče protivnika i iz bloka i tranzicije postižu gol. Znamo kako igraju, biće tvrda i teška utakmica", rekao je Dejan Stanković.

Po mišljenju trenera Zvezde, dvije evropske utakmice Partizana neće odigrati presudnu ulogu, iako su crno-bijeli nešto umorniji...

"Evropa je zahtjevna, pretrčali su neki kilometar više od nas. I nama se desilo protiv Brage da budemo iscrpljeni. Utakmica kao što je derbi te brzo oporavlja, ne razmišljaš o umoru."

Prethodnih nekoliko susreta nisu bili naročito efikasni, a tako nešto - zbog značaja meča, može da se očekuje i sada!

"Niko ne želi da izgubi derbi. Zato su teški za igranje, ali i za gledanje. Mi idemo na pobjedu, možemo i da igramo ružno i pobijedimo. Taktika nije bitna, derbi ima svoju taktiku. Tu je bitno da ne odustaneš, da dobiješ svaki duel. Da, moraš da spremiš derbi, ali ekipa pobjeđuje", zaključio je Stanković-

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC