• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ludak" odlazi iz Premijer lige: Takav se u Engleskoj neće skoro pojaviti! 

Autor Haris Krhalić

Legendarni Argentinac napušta klub poslije tri i po godine

 Marselo Bijelsa napustio Lids Izvor: Profimedia

Legendarni argentinski trener Marselo Bijelsa (66) napušta Lids poslije serije loših rezultata i poraza od Totenhama (0:4), Liverpula (0:6), Mančester junajteda (2:4), Evertona (0:3)...

Posle tri i po uspješne godine, tokom koje je uveo tim u Premijer ligu igrajući karakteristični, na momente veoma uzbudljivi fudbal, Bijelsa će ustupiti svoje mjesto američkom stručnjaku Džesiju Maršu, koji je prethodnih godina vodio Red Bul Salcburg.

Nakon što je Totenhem pod vođstvom Antonija Kontea u subotu deklasirao Bijelsin tim, postalo je potpuno jasno da će na Eland roud stići novi trener i da će to biti Amerikanac. Takvim raspletom ubrzan je Maršov dolazak, jer je ranije najavljivan za ljeto.

Bijelsa napušta Lids poslije tri i po godine živopisne igre, a rukovodstvo Lidsa imaće komplikovan posao pri raskidu, jer je argentinska legenda plaćala svoje saradnike. Njegov tim je prošle sezone bio hit Premijer lige i završio je sezonu na devetom mjestu tabele, ali je u posljednjih šest mečeva ove zime osvojio samo jedan bod i rastanak je ipak bio neizbježan.

Bijelsa je prije dolaska u Lids vodio Lacio, Olimpik Marsej, tletik Bilbao, reprezentacije Čilea, Argentine, Espanjol, Velez Sarsfild... Njegova epizoda u Engleskoj ostaće upamćena po konferencijama na kojima je pričao po40 minuta i duže, pozivao novinare da im priča o "špijunaži" na treningu rivala...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC