• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana za 166. "vječiti" derbi: "Bonus" bira ko napada Zvezdu, Stanojević ima i plan B!

Autor Dragan Šutvić

Poslije istorijskog uspjeha u Evropi Partizan u derbiju ima šansu za stvaranje ogromne prednosti u odnosu na Zvezdu, ali i očuvanje svega što su stvorili od starta sezone prošlog jula. A i to bi u borbi za prvu titulu poslije pet godina bilo odlično za crno-bijele.

 sastav partizana za 166. vječiti derbi Izvor: MN PRESS

Istorijski uspjeh u Evropi je ostvaren, sada slijedi prilika da se ključna sedmica u sezoni pretvori u savršenstvo. Fudbaleri Partizana u nedjelju uveče (18.00) gostuju Crvenoj zvezdi u 166. "vječitom" derbiju u meču koji bi mogao da učini trku za titulom gotovo riješenom, ali i da je maksimalno zakomplikuje.

Ekipa Aleksandra Stanojevića je u četvrtak uveče i drugi put u sedam dana savladala Spartu, ovoga puta u još boljem stilu, ali će poslije velike istrošenosti morati da pronađu novu snagu za još važniju bitku. Zato će sastav Stanojevićevog "puka" za gostovanje na stadionu "Rajko Mitić" biti naročito važan.

Partizan je u 2022. odigrao četiri meča, upisao četiri pobjede sa jednim primljenim golom i plasirao se u osminu finala Konferencijske lige. Ali sve to biće nevažno ukoliko se u nedjelju ne ostvari povoljan rezultat.

Prednost u odnosu na Zvezdu je pet bodova, a mogla bi da iznosi i osam ili dva boda. Ovo je tim crno-bijelih koji će pokušati da zalihu uveća i nanese "vječitom" rivalu bolan udarac.

Možda će vas zanimati

VUJAČIĆ KOMANDUJE, OPET PROMJENA NA DESNOM BEKU

Izvor: MN PRESS

Među stativama će kao po običaju biti Aleksandar Popović. Mladi golman je protiv Sparte ponovo bio siguran uprkos primljenom golu, a u nedjelju će prvi put iskusiti derbi na Zvezdinom stadionu.

Pred utakmicu je rekao da je spreman za uzavrelu atmosferu, a spremni će biti i standardni štoperi Igor Vujačić i Siniša Saničanin. Reprezentativac Crne Gore je dobro komandovao odbranom proteklih nedelja i željeće da tako nastavi i u najvažnijoj utakmici sezone.

Na lijevom beku, srčani Slobodan Urošević je i dalje jedina opcija, zbog zdravstvenih problema koje je Ivan Obradović imao u posljednjih mjesec dana. No, na suprotnoj strani bi trebalo očekivati promjenu.

Desni bek je bio jedna od dilema za Stanojevića, a čini se da bi Marko Živković mogao da bude promjena u odnosu na četvrtak. Tada je Miletić bio desni bek, a zbog problema koje sa povredom ima Aleksandar Miljković, Živković se očekuje kao rješenje.

"TROUGAO" NA SREDINI SE NE MIJENJA

Izvor: MN PRESS

Još jedna od dilema za crno-bijele bila je da li bi Marko Jevtović mogao da se nađe u startnoj postavi kao dodatni osigurač, ali partije Saše Zdjelara i Miloša Jojića jednostavno ne dozvoljavaju bilo kakve promjene.

Obojica vezista su bili sjajni protiv Sparte, ne samo asistencijama za golove, a njihovo iskustvo i uigranost biće važan faktor u borbi za sredinu terena - koja često zna da odluči najveće utakmice. Jevtović će biti "plan B" ako rezultat bude morao da se brani u završnoj fazi meča.

"Trougao" na centralnim pozicijama kompletiraće Bibars Natho. On će kao ofanzivni vezista igrati ispred pomenutog dvojca. Protiv Sparte se istakao jednom sjajnom asistencijom, ali mu je nedostajalo još konkretnosti. To bi mogao da nadomjesti protiv Zvezde, kojoj je zatresao mrežu na septembarskom derbiju u Humskoj. Njegov uticaj na igru je obično veći u superligaškkm mečevima, a ovaj "evropski" derbi biće pravi izazov i za iskusnog Izraelca koji će morati da pronađe sebi prostor za manevar.

TERZIĆ "BONUS", A STRANCI IGRAČI ODLUKE?

Izvor: MN PRESS

Zapravo, glavna dilema koju Stanojević ima pred ovaj derbi je ko će biti obavezni "bonus" u startnoj postavi. U Evropi ta "glavobolja" nije postojala, a protiv Zvezde bi prednost ipak trebalo da dobije Nikola Terzić na desnom krilu, prije nego Nemanja Jović na lijevom.

Razlog za to je najprije sjajna forma Kvinsija Meniga u prethodnom periodu koji se očekuje u startnoj postavi na lijevom boku. Stanojević bi mogao bolje da iskoristi ulazak Lazara Markovića u nastavku meča i njegovu hitrinu kada bude bio svjež u odnosu na ostale igrače, te stoga izbor pada na Terzića. Upravo će ta krila donositi Stanojeviću "plan B". Ako Terzić i Menig počnu meč, Jović i Marković će moći da u nastavku budu ta rezervna varijanta koja će donijeti neophodnu promjenu.

Naravno, u špicu će kao i uvijek biti Rikardo Gomeš, koji je odlično koristio šanse protiv Sparte. Nije imao sreće kod dobijenog crvenog kartona, ali njegova golgeterska sezona je jasan pokazatelj važnosti koju bi mogao da ima u nedjelju uveče. Na kraju, ovo je postava Partizana koja se očekuje:

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Terzić, Natho, Menig - Rikardo.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC