• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nećeš ti biti gladan, ima ćevapa!" Hrvatski golman branio u BiH, prisjetio se kašnjenja plate!

Autor Dragan Šutvić

Franko Lalić je u BiH nastupao za dva kluba - Mladost Doboj/Kakanj i Tuzla siti (tada Sloga Simin Han).

 hrvatski golman o platama u bih Izvor: Screenshot

Hrvatski golman Franko Lalić trenutno brani boje islandskog Trotura, u koji je stigao prije dvije godine.

Klub se sprema za nastupe u trećeligaškom rangu, a u intervjuu za RTL čuvar mreže rođen u Makarskoj prisjetio se vremena dok je nastupao u Bosni i Hercegovini.

Početkom 2016. godine Lalić je stigao u Mladost iz Doboja kod Kaknja, gdje je proveo 18 mjeseci, prije nego što se preselio u Tuzla siti (tada Sloga Simin Han). Iz ovog kluba je otišao poslije jedne sezone, a onda ga je put odveo na Island.

Možda će vas zanimati

"U Hrvatskoj i Bosni, pa čak i u Litvaniji gdje sam igrao u prvoj ligi, nikad nisam imao neku sigurnost. Uvijek se čeka hoće li biti plata ili neće. Nije bilo bajno ni u Litvaniji, jer smo znali čekati po šest mjeseci platu. S druge strane Island je potpuno drugačija priča. Dogovoriš se da je prvog plata i prvog ona stiže. Doslovno, ne u dan nego u sat. Bio je prvi maj i sve je bilo zatvoreno. Ujutro se probudim i vidim deset poziva od predsjednika. Mislim se ja šta se događa. Odmah mi u glavi da će nas sve potjerati. I zovnem ja njega, a on se odmah počne izvinjavati jer mi taj dan ne može uplatiti. Deset puta mi se čovjek izvinio, a ja u čudu. Kažem ja u šali 'nemojte da se to ponavlja'. Čovjek je mislio da sam ozbiljan i sav se unvervozio. Naravno, rekao sam mu da se šalim, ali upravo ta situacija pokazuje potpuno različit odnos prema novcu i igračima u našim krajevima gdje treba da moliš za svoje novce i na Islandu. U Bosni ti kasni plata i ti pitaš za novce, a oni ti kažu 'nećeš ti biti gladan, ima ćevapa'", počeo je priču Franko Lalić.

Poslije Mladosti, naredna destinacija mogla je da bude Poljska, ali je taj transfer propao.

"U međuvremenu mi je istekao ugovor i dobio sam ponudu da idem u Poljsku. Ss kolegom Hrvojem Barišićem koji sad igra za Zrinjski trebalo je da idem i sve je već bilo dogovoreno, predugovor potpisan, međutim to se izjalovilo. Nakon toga sam dobio ponudu Tuzla sitija, tad su se zvali Sloga Simin Han. Tu sam polusezonu odradio u Tuzli tokom koje sam imao rekord lige sa najviše utakmica zaredom bez primljenog gola. Mislim da sedam utakmica nisam primio gol i tad smo se plasirali u Premijer ligu", prisjetio se Lalić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC