• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crna Gora uzela još jednog Srbina: Rođen u Priboju, igrao Superligu - sad će debitovati u reprezentaciji!

Autor Haris Krhalić

Snažni defanzivac prihvatio poziv da zaigra za crnogorsku fudbalsku reprezentaciju.

 Nikola Špićić bi mogao debitovati za Crnu Goru Izvor: MNPRESS

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće u predstojećem prozoru prijateljske mečeve protiv Jermenije i Grčke, a na spisku selektora Radulovića nalazi se jedno novo ime. Debi za reprezentaciju mogao bi da upiše Nikola Šipčić, rođeni Pribojac i nekadašnji štoper beogradskog Rada.

Ovaj defanzivac trenutno nastupa za Tenerife u Španiji, a prihvatio je šansu da igra za reprezentaciju Crne Gore iako je rođen u Srbiji i u njoj gradio karijeru prije odlaska u inostranstvo.

Nije rijedak slučaj da fudbaleri iz Srbije prihvate pozive iz Crne Gore. Jedan od najboljih igrača reprezentacije je Adam Marušić, inače rođeni Beograđanin, dok je poslednji primjer Uroš Đurđević, koji nije mogao da se nametne u paklenoj konkurenciji srpskih napadača.

On je, i pored spekulacija da više neće nastupati za Crnu Goru, prihvatio posljednji poziv selektora, pa će u martu biti dio tima koji će igrati dva prijateljska susreta.

Kao što smo rekli, na tim mečevima mogao bi da debituje Šipčić. On je ponikao u FAP-u iz Priboja, kasnije igrao za OFK Beograd, Žarkovo i Rad, a prvi inostrani klub mu je Tenerife. Nikola Šipčić ima 26 godina, visok je 192 centimetra i igra na poziciji štopera. Nikada ranije nije igrao za reprezentaciju, ni Srbije ni Crne Gore.

Ovo je sastav selektora Miodraga Radulovića.

Golmani: Danijel Petković (Anže, Francuska), Milan Mijatović (MTK Budimpešta, Mađarska), Lazar Carević (Barselona, Španija);

Odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Tobol, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Marko Vešović (Karabag, Azerbejdžan), Risto Radunović (FCSB, Rumunija), Igor Vujačić (Partizan, Srbija), Marko Vukčević (UTA Arad, Rumunija), Nikola Šipčić (Tenerife, Španija);

Vezni igrači: Nikola Vukčević (Levante, Španija), Aleksandar Šćekić (Zaglebie Lubin, Poljska), Marko Janković (Hapoel Tel Aviv, Izrael), Sead Hakšabanović (Rubin Kazan, Rusija), Milutin Osmajić (Bandirmaspor, Turska), Nikola Janjić (Sutjeska);

Napadači: Stevan Jovetić (Herta, Njemačka), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Koreja), Uroš Đurđević (Sporting Hihon, Španija), Nikola Krstović (Dunajska Steda, Slovačka)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC