• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Zvezde za meč sa Rendžersom: Stanković već zna pravu formulu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crvena zvezda u četvrtak od 21 čas gostuje protiv Rendžersa, a Dejan Stanković je pred malo koji evropki meč imao manju dilemu o sastavu.

 Ovo je sastav Zvezde za meč sa Rendžersom Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je još prije tri meseca odnijela bod iz Brage i prvo mjesto u grupi Lige Evrope, pa će konačno u četvrtak "otvoriti" svoj poklon u vidu utakmice osmine finala i to protiv najtrofenijeg tima starog kontinenta.

Gostovanje u Glazgovu (21.00) posle skoro 15 godina otvara "stare rane" i poziva na oprez, pošto se i dalje pamti gol iz 90. minuta koji je Zvezdu ostavio još deceniju bez Lige šampiona, ali tim Dejana Stankovića je stekao iskustvo velikih utakmica i prije svega će se fokusirati na sopstvene taktičke zadatke.

Njih će biti mnogo, kao i pred svaku važniju utakmicu, ali dobra vest za Zvezdu je što ne mora da "mućka" novu formulu, nego već zna recept za timove poput Rendžersa, uz minimalna prilagođavanja.

Neophodno će biti da budu čvršći nego ikada, da im koncentracija ni slučajno ne pada kao što je to znalo da se desi na pojedinim gostovanjima tokom sezone, kao i da ključni igrači odigraju na visokom nivou kako bi se za sedam dana u Beogradu odlučivalo o prolasku u narednu fazu.

Iako je Zvezda često znala da na teškim gostovanjima u Evropi odigra sa petoricom u zadnjoj liniji, prema našim informacijama to neće biti primarni plan, ali se ne isključuje u toku meča ako rezultat (ne) bude išao na njihovu vodenicu.

Tako se očekuje da Zvezda zaigra u formaciji 4-3-3, kao što je to bilo i u 166. "vječitom" derbiju.

Na golu će biti kapiten Milan Borjan koji je mnogo puta dokazao da je možda i najvažniji igrač tima. Nema sumnje da će i ovoga puta dosta zavisiti od njegovih čuda protiv Alberta Morelosa i drugih opasnih igrača Rendžersa, a na ostatku tima je da prednost koju im donese - iskoriste na drugoj strani.

Na mjestu desnog beka biće sve bolji Kristijano Pičini, na suprotnoj ćemo gledati Milana Rodića, dok će uz isksunog štopera Aleksandra Dragovića igrati talentovani Strahinja Eraković.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Njegovo igranje u trenutku kada to nije obaveza, kao što je u Superligi, dovoljan je dokaz koliko je "Čupa" napredovao i zaslužio povjerenje Dejana Stankovića. Nije više nikakav teret za tim i zapravo će navijači Zvezde navijati da odigra kao na gostovanju Ludogorecu, kada je bio možda i najbolji pojedinac uz Kangu.

Ključ igre Crvene zvezde biće u nastupu Sekua Sanoga koji će morati da donese stabilnost veznog reda, ali i da pazi da ne dobije naivan žuti karton koji bi ga natjerao da igra "mekše" nego inače.

Tu će biti Slavoljub Srnić, kako bi podijelili posao, dok će ulogu nešto ofanzivnije "osmice" imati Gelor Kanga.

Mirko Ivanić i Aleksandar Katai imaće identične uloge kao što je to bilo u "vječitom" derbiju, a njihove partije za vikend protiv Novog Pazara govore da bi mogli da odigraju čak i bolje. Njihovo samopouzdanje je na visokom nivou, ali će dobar dio posla morati da odrade i samostalno, tako da njihov individualni kvalitet dođe do izražaja.

U napadu se očekuje ponovo Ohi Omoižuanfo koji se savršeno uklopio u sistem Dejana Stankovića, a posebno je impresivno kako se uvijek nađe na pravom mjestu. Zato će Milan Pavkov čekati priliku sa klupe...

Dakle, da rezimiramo, ovo je očekivani sastav Zvezde za Rendžers:

Borjan - Pičini, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga, Srnić - Katai, Ivanić - Ohi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC