• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve može i bez Vlahovića: Dušan ušao s klupe na "Marasiju", ali heroj pred revanš u Ligi šampiona je Alvaro Morata!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Torinski crno-bijeli zabilježili su pobjedu nad Sampdorijom u Đenovi i učvrstili se na četvrtoj poziciji na tabeli Serije A.

 Sampdorija - Juventus, Serija A, 29. kolo Izvor: ALESSANDRO DI MARCO/EPA/ANSA

Otkako je iz Fiorentine stigao u "bjankonere", srpski napadač Dušan Vlahović prvi put je u subotnjem meču 29. kola počeo sa klupe za rezervne igrače, ali njegovo odsustvo na "Marasiju" se nije previše osjetilo u ekipi Masilimilijana Alegrija.

Juve je do njegovog ulaska u 65. minutu imao veliku prednost od dva gola na gostovanju kod Samporije, koja je smanjila u finišu, a onda je Alvaro Morata, najbolji pojedinac utakmice, razriješio sve dileme oko pobjednika.

SAMPDORIJA - JUVENTUS 1:3 (0:2)

Strateg ekipe iz Torina odlučio je da odmori Vlahovića za predstojeći revanš naredne srijede protiv Viljareala u Ligi šampiona (prvi meč na 'El Madrigalu' završen 1:1), a dobro su ga "odmjenili" Mojs Kin i prvenstveno Alvaro Morata, koji su i režirali trijumf nad "Dorijom", ukupno 16. u aktuelnoj sezoni.

Poslije kontranapada Juventusa u 23. minutu, Huan Kvadrado je sa desne strane centrirao prema Kinu i Morati u peterac, a Japanac Maje Jošida u namjeri da otkloni opasnost je pogodio vlastitu mrežu - 0:1.

Kin je desetak minuta kasnije sjajno prošao i izborio jedanaesterac, a siguran sa "bijele tačke" bio je Alvaro Morata i poslao Vladimira Falkonea u jednu, a loptu u drugu stranu - 0:2.

Alegri je u 65. minutu pružio šansu Vlahoviću umjesto Kina, a osam minuta kasnije, Sampdorija je imala veliku priliku da se vrati u utakmicu. Adrijen Rabio je rukom igrao u kaznenom prostoru, a sudija Paolo Valeri je ponovo pokazao na penal.

Golman Juvea Vojčeh Šćešni je sjajno odbranio udarac sa "kreča" Antoniju Kandrevi, koji je prvi put poslije skoro pet godina propustio da realizuje jedanaesterac čime je činilo se zapečatio sudbinu đenovske ekipe u ovoj utakmici.

Međutim, Samiri je iz slobodnog udarca u 84. minutu pogodio Moratu u živom zidu, lopta je prevarila Šćešnija i odsjela iza leđa golmana Juventusa - 1:2.

Očekivao se žestoki pritisak Đenovljana, ali presudio je Morata samo četiri minuta kasnije kada je glavom postavio konačan rezultat - 1:3.

Selektor "azura" Roberto Manćini i njegov pomoćnik Atilio Lombardo uživo su posmatrali utakmicu na "Luiđi Ferarisu" tražeći moguća rješenja za predstojeći baraž mečeve za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Italija će se najprije 24. marta sastati sa Sjevernom Makedonijom u Palermu, a u slučaju pobjede, igraće pet dana kasnije u gostima protiv boljeg iz duela između Portugala i Turske.

Izvor: EPA/LUCA ZENNARO/ANSA

SERIJA A, 29. KOLO

Salernitana - Sasuolo 2:2 (1:2)
/Bonacoli 8, Đurić 81 - Skamaka 20, Traore 30/

Specija - Kaljari 2:0 (0:0)
/Erlić 55, Manaj 74/

Sampdorija - Juventus 1:3 (0:2)
/Samiri 84 - Jošida 23 autogol, Morata 34 pen, 88/

Milan - Empoli (20.45)

nedjelja

Fiorentina - Bolonja (12.30)
Verona - Napoli (15.00)
Atalanta - Đenova (18.00)
Udineze - Roma (18.00)
Torino - Inter (20.45)

ponedjeljak

Lacio - Venecija (20.45)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC