• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi je povukao zahtjev! Evo šta najnovija kazna znači za prvaka Evrope – da li ostaje u Ligi šampiona?

Autor Haris Krhalić

Jako teški dani za aktuelnog šampiona Starog kontinenta

 Evropske sankcije neće uticati na meč Čelsi Lil Izvor: Profimedia

Poslije engleskih vlasti, i Evropska unija kaznila je gazdu Čelsija Roman Abramovič i to bi moglo da znači i zamrzavanje i oduzimanje njegove imovine. Za to vrijeme, njegov klub prolazi kroz komplikovan period i iščekuje vijesti o svom daljem učešću u Ligi šampiona.

Prema posljednjim informacijama "Skaj sportsa", kazna Evropske unije neće uticati na Čelsijev meč protiv Lila u srijedu i taj duel osmine finala najjačeg evro-takmičenja biće odigran prema planu. Ipak, evropska "Kuća fudbala" (UEFA) traži dodatna objašnjenja od EU, da bi bila načisto sa uticajem sankcije na Čelsi.

U međuvremenu, Čelsi je povukao zahtjev da u subotu igra bez publike utakmicu četvrtfinala FA Kupa protiv Mildzbroa. I "plavci" su objavili zvanično saopštenje u kojem je navedeno da je aktuelni prvak Evrope u dogovoru sa Fudbalskom asocijacijom Engleske našao način da se subotnji duel odigra pred gledaocima.

Čelsi je ranije saopštio da traži "zaključavanje" tribina jer je za gostovanje Midlsbrou prodao samo 650 karata od dostavljenih 4.620. Domaćin te utakmice nazvao je zahtjev "bizarnim", dok je engleska vlada saopštila da ne postoji razlog da se meč igra bez publike.

Ranije u utorak, nadležni engleski ministar Najdžel Hadlston objavio je da bi Čelsi mogao da nastavi da prodaje karte, ali pod uslovom da Abramovič od toga ne stiče finansijsku korist. "Preduzeli smo mjere i dali licencu Čelsiju da taj klub ne bi nestao. Ti potezi dopuštaju Čelsiju da igra, osoblju da zarađuje platu, a mi razgovaramo sa predstavnicima kluba da bismo vidjeli da li možemo da dozvolimo dalju prodaju karata. Cilj je da sankcije pogode one koje bi trebalo da pogode, a ne druge", rekao je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC