• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljeno zašto su uvedene sankcije Abramoviču: Procurili dokumenti EU - pominju se Čelsi, Putin, Ukrajina i Krim!

Autor Haris Krhalić

Evropska unija je zvanično uvela sankcije Romanu Abramoviču. Evo i šta je njihovo opravdanje.

 Procurili dokumenti EU o Abramoviču Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Profimedia

Odavno se zna da je Roman Abramovič na crnoj listi Evropske unije, a sada je direktno iz Brisela procurila informacija o tome šta je zapravo razlog sankcije koje su nametnute Romanu Abramoviču, a posredno i Čelsiju.

Dok se "plavci" nadaju da će im Francuska izdati posebnu dozvolu putem koje bi mogli da nastupe u revanš meču nokaut faze Lige šampiona u Lilu u srijedu u dokumentima Evropske unije Abramović se predstavlja kao "oligarh blizak Vladimiru Putinu, vlasnik akcija Evraza i bivši guverner Čukotke."

Navodi se da je blisko povezan sa Putinom, a da će sankcije koje su uvedene njemu uticati na Evraz, Milhaus Kapital, Evraz Holding i naravno - Čelsi.

Već osjeća Čelsi brojne posljedice pritisaka na Abramovića, pa ih je tako napustio najveći sponzor, a Roman je već najavio da će prodati klub, novac od prodaje usmjeriti na pomoć žrtvama rata u Ukrajini, a da nakon toga planira da kupi drugi fudbalski klub. Za sada se razni milijarderi javljaju i žele da kupe Čelsi.

Evo i kompletnog saopštenja Evropske unije o sankcijama Romanu Abramoviču koje prenosimo u cjelosti.

"Roman Abramovič je ruski oligarh koji je dugo imao bliske veze sa Vladimirom Putinom. On je imao privilegiju da ima pristup predsjedniku i održavao je vrlo dobre odnose sa njim. Te koncencije sa ruskim liderom su mu pomogle da dođe do ogromnog bogatstva. Najveći je akcionar Evraza, kompanije koja je jedan od najvećih poreskih obveznika Rusije.

On je zbog svega toga imao benefite od donosilaca odluka u Rusiji koji su odgovorni za aneksiju Krima, destabilizaciju Ukrajine. On je jedan od vodećih ruskih biznismena koji u sektoru ekonomije predstavljaju ogroman priliv kapitala Vladi Ruske Federacije, koja je odgovorna za aneksiju Krima i destabilizaciju Ukrajine", navodi se u dokumentu Evropske unije.

Za sada je najavljeno da će mu imovina u Evropskoj uniji biti zamrznuta i oduzeta, a već nekoliko godina Abramović je imao problema sa ulaskom u Veliku Britaniju.

Sada sankcije protiv njega postaju sve ozbiljnije, a ostaje da se vidi kako će sve to uticati na Čelsi, rezultate i poslovanje ovog kluba.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC