• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je čudo od stadiona koje čeka Srbiju na Mundijalu: Hrvati ga testiraju, ima senzore za vazduh i košta 620.000.000€!

Autor Haris Krhalić

Stadion u Al Rajanu je jedan od osam koji će se koristiti na Svjetskom prvenstvu.

 Najmoderniji stadion u Al Rajanu Izvor: YouTube/Screenshot/Road to 2022/Profimedia

I dok fudbaleri Srbije ovog mjeseca gostuju Mađarskoj i Danskoj u pripremnim utakmicama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, reprezentacija Hrvatske je već otišla u zemlju domaćina Mundijala, gdje je očekuju dva pripremna susreta.

A svoje mečeve, vicešampioni svijeta igraće na velelepnom stadionu "Education City" u Al Rajanu koji izgleda spektakularno!

Hrvati učestvuju na turniru sa Slovenijom i Bugarskom, protiv kojih će odmjeriti snage 26. i 29. marta, međutim, mnogo se priča i o lokaciji održavanja mečeva.

To je stadion u Al Rajanu koji se nalazi u blizini nekoliko tamošnjih univerzitetskih kampusa, zajedno sa istraživačkim i razvojnim institucijama. Kapacitet ovog zdanja iznosi 45.350 mjesta i na tom mjestu je prije nešto više od godinu Bajern Minhen postao svjetski klupski šampion.

Stadion je pozicioniran na periferiji glavnog grada Dohe, a zbog njegovog izgleda, nadimak mu je "dijamant u pustinji". Ističe se da je 29% građevinskih materijala ekološki prihvatljivo, po čemu je jedan od najodrživijih stadiona na svijetu. Inače, koliko su u nekim stvarima odmakli na ovom stadionu, govori i da u zatvorenim prostorijama na stadionu postoje senzori koji mjere količinu ugljen dioksida, kako bi se osigurao kvalitet vazduha.

Ovo je jedan od osam stadiona na kojima će se igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Završen je 2020. godine, a troškovi izgradnje iznosili su čak 620.000.000 evra. Evo kako izgleda taj stadion:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC