• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi ovo misle o Gvardioli, ali prvi put ga je neko pitao: Sarkazmom "udario" na novinare - Ma ni sekundu neću da pričam!

Autor Dragan Šutvić

Pep Gvardola govorio je o Dijegu Simeoneu i njegovom stilu fudbala, a upitan je i za svoje "pretjerano razmišljanje" u velikim utakmicama.

 gvardiola o atletiko madridu  Izvor: YouTube/SkySports/Screenshot

Pep Gvardiola je vjerovatno najbolji trener svih vremena pošto je napravio revoluciju u fudbalu i pritom imao rezultate u svim klubovima u kojima je radio, ali "bode oči" što od 2011. godine nije osvojio Ligu šampiona.

U svojoj kolekciji ima samo dva trofeja najvećeg takmičenja, oba sa Barselonom, a mnogi smatraju da je razlog njegovim "neuspjesima" u Ligi šampiona to što previše razmišlja u velikim mečevima. Tako je prethodno finale protiv Čelsija izgubio jer je igrao bez pravog zadnjeg veznog, dozvolivši Čelsiju da se rastrči u kontrama, a teorija o tome da Gvardiola ne pristupa jednostavno ovim utakmicama stigla je i do njega.

Možda će vas zanimati

Tako se pred dvomeč sa Atletiko Madridom u Ligi šampiona sarkastično našalio s novinarima, pokazujući da dobro zna šta se priča o njemu na društvenim mrežama i u javnosti.

"Da, istina je, u Ligi šampiona ja uvijek previše razmišljam. To je problem sa pretjeranim razmišljanjem. Zato imam dobre rezultate, volim da pretjerano razmišljam i osmislim glupu taktiku", kazao je Gvardiola koji nije očekivao da će to biti tema konferencije za medije.

"Biće nevjerovatna taktika za Atletiko. Igraćemo sa 12 fudbalera", našalio se Gvardiola.

Takođe, trener Sitija je poručio da javnost ne percipira Atletiko Madrid na pravi način, odnosno smatra da igraju znatno ofanzivnije nego što to ljudi misle. Zbog toga poručuje svojim fudbalerima da im ne daju ni centimetar prostora da se razigraju, pošto Simeone zna to surovo da kazni.

"Neću sekundu da pričam o toj glupoj debati o Simeoneu i meni. Ni jednu sekundu. Svi pokušavaju da dobiju utakmicu, ako oni dobiju to je pravi način - ako mi dobijemo to je način", rekao je Gvardiola.

Prvi meč između Sitija i Atletika je na programu u utorak od 21 čas, a revanš je osam dana kasnije u Madridu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

Pep Gvardiola najbolji trener svih vremena? Ne bih se slozio sa time.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC