• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola sve iznenadio: Junajtedu ne valja!? Dovedite ga da mene zamijeni!

Autor Dragan Šutvić

Gvardiola "bacio rukavicu" u lice najvećem rivalu.

 gvardiola predlaže ten haga za svog nasljednika u mančester sitiju Izvor: Profimedia

Mančester junajted posrće i nikako da se odluči za novog trenera. Navodno je njihovoj klupi najbliži Erik ten Hag iz Ajaksa koji je već održao preliminarne razgovore sa čelnicima kluba, međutim javnost u Engleskoj i dalje je podijeljena oko njega pošto ne dolazi iz jake lige niti je bio veliko igračko ime.

Međutim, trener njihovog najvećeg rivala Mančester sitija poručio im je - dovedite ga! Pep Gvardiola je veliki poštovalac trenerskog rukopisa Erika ten Haga i javno ga je pohvalio.

Možda će vas zanimati

Štaviše, Gvardiola je poručio da bi volio da ga Ten Hag naslijedi u Mančester sitiju kada ode jednoga dana, bacivši tako "otrovnu strelicu" u dvorište rivala. Da li je time poručio treneru Ajaksa da odbije Junajted i da se strpi pošto ga čeka njegova pozicija ili je htio da ubrza čitav proces?

"Da mene pitaju, rekao bih Junajtedu da ga dovede za trenera", rekao je Gvardiola.

"Ten Hag je dobar menadžer, nema sumnje. Mada, svi treneri koje je Junajted imao nakon Aleksa Fergusona su bili izvrsni", poručio je Gvardiola kako ne bi na trenutak uvrijedio Dejvida Mojesa, Luja van Gala, Žozea Murinja, Olea Gunara Solskjera ili Ralfa Rangnika.

Ten Hag je inače bio trener rezervnog tima Bajerna dok je Gvardiola vodio prvi tim, a potom je otišao u Utreht i od 2017. godine je u Ajaksu. Osvojio je dvije "duple krune" i igrao polufinale Lige šampiona.

"Definitivno bi bio dobar izbor i za Mančester siti, možda mu najviše odgovara naš način igre. On je nevjerovatna osoba i užitavanje je gledati utakmice Ajaksa, pa ću ga čak predložiti za mog nasljednika", rekao je Gvardiola koji je ovog vikenda slavio na gostovanju Barnliju 2:0.

Slijedi im paklena nedjelja - prvo sa Atletiko Madridom (utorak) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, a potom sa Liverpulom u odlučujućem meču za titulu u Premijer lige (nedjelja).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC