• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Edis Mulalić pred utakmicu sa Leotarom: Momci nisu dobili 10 plata! Igraju, a možda nemaju hljeba da jedu!

Autor Haris Krhalić

Na današnjoj pres konferenciji prisutnima se obrati Edis Mulalić koji nije govorio o sutrašnjoj utakmici sa Leotarom, već je iznio nekoliko detalja o stanju u klubu.

 Edis Mulalić o stanju u Željezničaru Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

FK Željezničar će sutra na domaćem terenu, u susretu 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, dočekati ekipu Leotara iz Trebinja. Pred ovaj meč medijima se obratio trener Željezničara Edis Mulalić koji je na današnjoj pres konferenciji bio jako emotivan.

Trener Željezničara je prvo govorio o utakmici prošlog kola u kojoj je tim sa Grbavice poraženi od Posušja rezultatom 3:2.

"Odigrali smo lošu utakmicu, analizirali smo ove sedmice šta nismo uradili dobro kako bi se vratili na kolosijek. Sutra ne smijemo reći da ćemo nekog lako pobijediti. Moramo dati 300 posto, mi ne možemo reći da možemo pobijediti, pogotovo ekipu koja se bori za opstanak. Sad trebamo biti još bolji još jači i motivisaniji. Borićemo se za ovaj grb kako treba da se bori. Žao mi je navijača koji su došli u Posušje desilo se šta se desilo", rekao je Mulalić.

Trener Željezničara je zatim govorio i o stanju u klubu.

"Neke stvari mi leže na srcu. Želim da kažem par ljudsko-trenerskih stvari. Vidim da nikog ništa ne interesuje, nagađaju se neke stvari. Ostanemo bez predsjednika i direktora, dođu drugi, ja preuzmem ekipu jer osjećam nešto više za Želju i dočeka me nepostojeći igrački kadar. Bog je poslao poraz da se vidi ko nam je prijatelj, a ko nije", rekao je Mulalić pa dodao:

"Ovim momcima treba pružiti najveću podršku do sada. Momcima se duguje 10-11 plata. Mi do 31. marta nismo imali fudbal u fokusu, već smo razmišljali samo o licenci. Pristajali su na sve, odgodu plata, bonusa. Ovaj klub postoji, klub će postojati itekako zbog ovih igrača. Postojaće zbog ovakvih igrača kao što je Aco Kosorić. ko ne govori šta trenutni igrači rade za klub. Zvao sam 30 igrača, svi su bili preskupi. Ovi momci se bore kao lavovi za klub. Dobili smo dvije plate, igramo troduplo bolje od onih koji su dobijali desetine hiljada maraka. Svi ćemo opet sutra potpisati da igramo besplatno. Ostala je skupina igrača, nikad nisam vidio da je neko ovo napravio jer i oni imaju troškove i porodice. Neki su ljubili grbove, a otišli su za 100 eura više. Ovaj grb i Željina ljubav vrijedi milijardu eura.

Edis Mulalić je na kraju poručio: 

Sad nećemo podviti rep i predati se. Idemo još jače, još bolje i kvalitetnije. Mi ne želimo nikom dobro. Primjer je i reprezentacija. Samo želimo da neko gubi. Zašto smo postali takvi ljude? Pehari i grb su najbitniji. Moramo imati podršku"

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC