• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bili smo u svlačionici, ne znam šta se dogodilo u poluvremenu": Edis Mulalić o incidentima navijača na "Grbavici"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dobru utakmicu i atmosferu na meču starih rivala Željezničara i Veleža malo su pokvarili neredi na tribinama nakon završetka prvog poluvremena.

 Edis Mulalić o incidentima na meču Željezničar - Velež 1:0 Izvor: Twitter

Željezničar je u sudijskoj nadoknadi golom Omara Beće savladao Velež (1:0) u 23. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine za veliko slavlje na "Grbavici".

Sarajevski stadion je tokom pauze u poluvremenu bio i poprište sukoba navijača "rođenih" i "Manijaka", zbog kojeg je morala da reaguje i policija. Gostujući navijači su zapalili baklje i krenuli u obračun sa domaćom publikom, a samo zahvaljujući pravovremenom intervencijom policije spriječen je veći sukob. Tribina na kojoj su bili smješteni mostarski navijači je potom ispražnjena pa izabranici Feđe Dudića u drugom dijelu nisu imali podršku.

Ipak, poprilično je iznenađujući sukob inače dva izrazito prijateljska kluba o kojem najbolje svjedoči podatak da je prethodne sezone Željo ustupio Veležu stadion "Grbavica" na korištenje tokom nastupa "rođenih" u Evropi.

Zašto su im Mostarci vratili na ovako ružan način, pokušali smo da saznamo od trenera "plavih" Edisa Mulalića, koji nije imao komentara na nerede na tribinama iz opravdanih razloga.

"Bili smo u svlačionicama, pa nismo ništa vidjeli, tako da stvarno ne znam",rekao je Mulalić za MONDO.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Ipak, komentarisao je utakmicu koja je mogla da ode i na drugu stranu prema prikazanoj igri.

"Dobra utakmica.. Dva različita poluvremena, Velež je bio bolji sigurno u polju u prvom, mada nije bilo nekih stopostotnih šansi. Mi smo ušli u drugo poluvrijeme skroz na drugi način sa par promjena na samom startu gdje smo par puta odmah zaprijetili. Potom smo u drugom dijelu drugog poluvremena sa novim izmjenama postali još opasniji i konretniji prema protivničkom golu. Borili smo se i izgarali do kraja, što nas je nagradilo u samom finišu utakmice kada smo postigli pogodak. Negdje nas je mislim i nagradilo zbog dobrih utakimica iz Mostara i Trebinja", dodao je trener Želje.

Podsjetimo, Veležovi navijači su na meču protiv Borca upali na teren na stadionu "Rođeni" i fizički nastrnuli na igrače (Jovo Lukić) i trenera Banjalučana Nemanju Miljanovića zbog čega je mostarski klub kažnjen na šest utakmica bez publike. S druge strane, Željo je takođe sankcionisan jednom utakmicom sa zatvorenom južnom tribinom zbog nereda na derbiju protiv Sarajeva, koje su izazvale pristalice "bordo" kluba.

Navijači tima sa "Koševa" takođe su sankcionisani i to sa zabranom putovanja na dvije naredne gostujuće utakmice.

Željezničar je na petom mjestu na tabeli sa 33 boda, sedam manje od pozicije koja vodi u Evropu, na kojoj je trenutno Borac iz Banjaluke.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC