• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sad je jasno - Zvezda ima dvije prednost nad Partizanom: Zbog ovih pravila Superlige su bliži tituli

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crveno-bijeli su obezbijedili prvo mjesto na startu plej-ofa Superlige i time su sebi "otključali" dvije pogodnosti u odnosu na Partizan pred "vječiti" derbi 16. aprila.

 crvena zvezda ispred partizana Izvor: MN PRESS

Nije još Partizan odigrao svoj meč 30. kola protiv Čukaričkog, ali dileme više nema - Crvena zvezda u plej-of ulazi kao prvoplasirana i imaće dvije velike prednosti u odnosu na "vječitog" rivala u borbi za titulu.

Iako bi crveno-bijeli i crno-bijeli na početku plej-ofa mogli da budu izjednačeni po broju bodova, zbog specifičnih pravila Superlige, ekipa Dejana Stankovića imaće povlašćen položaj!

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda je u nedjelju savladala Radnički iz Kragujevca pred svojim navijačima i tako i matematički obezbijedila prvo mjesto pred početak plej-ofa. A to ima i te kako veliku važnost u neizvjesnoj trci za titulu. Crveno-bijeli su time stekli dvije prednosti:

  • biće domaćini predstojećeg "vječitog" derbija
  • neće morati da osvoje više bodova od Partizana kako bi stigli do titule

ZVEZDA DOMAĆIN U DERBIJU 16. APRILA

Saznali smo ranije ove nedjelje da će posljednji, treći "vječiti" derbi ove sezone biti igran u 31. kolu, tačnije naredne subote, 16. aprila. Ali nije bilo poznato na kom stadionu će se igrati.

Zvezda je pobjedom nad Radničkim obezbijedila prvo mjesto na startu plej-ofa sa 81 bodom, a i ako Partizan pobijedi Čukarički i izjednači se, oni će ostati na drugoj poziciji zbog lošijeg međusobnog skora (remi 1:1 i pobjeda Zvezde 2:0).

Tako je Zvezda dobila važnu prednost u trećem međusobnom duelu, ali i u borbi za titulu.

ZVEZDA NE MORA DA POBIJEDI U DERBIJU DA BUDE ŠAMPION

Ulazak Zvezde u plej-of sa čelne pozicije znači da i u slučaju da poslije 37. kola i oni i Partizan imaju isti broj bodova, titula bi otišla u "Ljutice Bogdana". Pravilo Superlige glasi da bi prvi kriterijum po kojem bi se gledalo koji tim je bolji jeste "ko je bio prvi poslije 30. kola". Na taj način se prednost daje uspješnijoj ekipi u regularnom dijelu sezone.

To znači da Zvezda do kraja sezone može da pobijedi u šest mečeva plej-ofa i remizira s Partizanom u derbiju i sigurno će postati šampion (čak i pod pretpostavkom da crno-bijeli u nedjelju savladaju Čukarički).

Sve ovo podrazumijeva da će Partizan morati da sezonu završi sa makar jednim bodom više od Zvezde ukoliko žele da budu šampioni - ne postoji scenario po kojem bi mogli da osvoje titulu a da oba "vječita" rivala imaju isti broj bodova.

KO SVE IDE U PLEJ-OF SUPERLIGE?

Izvor: MN PRESS

U plej-of Superlige ide osam najboljih timova poslije 30 kola, a kako se posjlednja tri meča regularnog dijela sezone igraju u ponedjeljak, još uvijek nisu poznati svi putnici. Ovih šest ekipa je obezbijedilo mjesto u plej-ofu:

  • Crvena zvezda
  • Partizan
  • Čukarički
  • TSC Bačka Topola
  • Voždovac
  • Radnički Niš

U igri za plej-of su i dalje Vojvodina, Mladost Lučani, Napredak i Radnik, mada tim iz Surdulice ima samo teoretske šanse za tako nešto. U plej-autu su sigurno Novi Pazar, Metalac, Proleter, Radnički 1923, Kolubara i Spartak. Evo kako u ovom trenutku izgleda tabela Superlige:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC