• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedan od najvećih ikada opljunuo Atletiko: To nije fudbal, gledaću film!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

FIFA je sve više pod pritiskom promjene pravila...

 Marko Van Basten kritikuje Atletiko Madrid i želi da se ukine ofsajd Izvor: Profimedia/Ludvig Thumnan/bildbyrån/TV Arena Sport/Screenshot

Jedan od najboljih napadača svih vremena Marko van Basten (57) ostao je u šoku poslije utakmice Lige šampiona između Mančester sitija i Atletiko Madrida (1:0) zbog potpunog "bunkera" gostujućeg tima, pa je zbog toga odmah predložio revolucionarno pravilo u fudbalu.

Van Basten se zalaže za ukidanje ofsajd pravila pošto smatra da je besmisleno u situaciji kada se jedna ekipa brani 90 minuta, a vjeruje da publika želi da gleda atraktivniji meč.

Možda će vas zanimati

 Nekadašnji tehnički direktor FIFA, koji je već imao ideje o promjeni pravila fudbalske igre, reagovao je zbog Dijega Simeonea čiji fudbal je u potpunoj suprotnosti sa onim koji je Van Basten igrao. Kao poklonik Krojfove škole fudbala, učio je o atraktivnoj igri, posjedu, ali "Čolova" škola se prije svega oslanja na odbranu.

Tako je protiv Sitija njegova ekipa bez lopte igrala u formaciji 5-5-0, za šta je De Brujne rekao da je najdefanzivnija igra koju je ikada vidio na fudbalskom terenu.

"Ukinite ofsajd. Ovo jednostavno ne može da se gleda. Nije stvar samo u tome što je protiv ovakvog tima gotovo nemoguće postići gol, nego je frustrirajuće, neugodno je gledati takav fudbal", poručio je Van Basten nakon utakmice koja je mnogima bila dosadna.

"Najnormalnije je da onaj ko gleda ovakvu utakmicu promijeni kanal i umjesto fudbala odluči da gleda film".

Legendarni Holanđanin apeluje na FIFA da učine fudbal "boljim i zanimljivijim", odnosno da ovakve utakmice moraju da ih motivišu na radikalne promjene poput ukidanja ofsajda.

"Ne krivim nikoga, trener može da postavi igru onako kao što je Atletiko, ali to ne može da se gleda. Ne mogu da vjerujem da postoji tim čiji igrači 90 minuta igraju sa svih 10 fudbalera iza lopta i da samo žele da se odbrane...", rekao je Van Basten i potom postavio možda i najvažnije pitanje.

"Feliks i Grizman su zajedno koštali 300 miliona evra, igraju napadače, ali se brane 90 minuta i nisu pipnuli loptu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC