• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katai obožava da igra protiv Partizana - ima strašan niz u derbijima: Više od sedam godina nije izgubio od crno-bijelih!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ofanzivni fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai biće pod teretom velikih očekivanja i u prvom kolu plej-ofa tekuće sezone Superlige.

 aleksandar katai najavio vječiti derbi Izvor: MN PRESS

Dva mandata, dvije titule i veliki rezultati na evropskoj sceni stvorili su od Aleksandra Kataija ljubimca navijača Crvene zvezde. Momak iz Srbobrana često je bio najbolji igrač u crveno-bijelom dresu, a posebno je impresivna njegova statistika sa mečeva protiv najvećeg rivala posljednjih godina.

Kreativci ofanzivac koji će se ove sezone boriti za titulu najboljeg strijelca Superlige u dresu Zvezde čak 10 puta je igrao protiv Partizana, a na tim susretima upisao je samo jedan poraz. Da stvari budu još nevjerovatnije, na tom meču imao je samo epizodnu ulogu.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji fudbaler Vojvodine prvi put je u Crvenu zvezdu stigao na pozajmicu iz Olimpijakosa, a debi u derbijima imao je pod komandom Nenada Lalatovića. Te sezone nije bio potpuno spreman pa je odigrao samo desetak minuta u porazu.

Zamijenio je Mihajla Ristića na meču koji je golom odlučio Nikola Drinčić, a ispostaviće se da je to bio i Kataijev jedini poraz u derbijima!

Uslijedile su četiri prvenstvene pobjede i četiri prvenstvena remija, uz trijumf nakon boljeg izvođenja penala koji je Crvenoj zvezdi prethodne sezone donio trofej u Kupu Srbije i duplu krunu. Impresivan niz čovjeka za kojeg se navijači crveno-bijelih nadaju da će biti u najboljoj formi i u subotu uveče, jer je u derbijima već postigao četiri gola.

Izvor: MN PRESS

Jedan od glavnih aduta Dejana Stankovića najavio je meč za klupski sajt crveno-bijelih.

"Od starta proljećnog dijela šampionata ostvarili smo maksimum, devet od devet pobjeda, i polako idemo ka cilju koji smo zacrtali prvo u julu, a potom ga potvrdili u januaru na okupljanju. Mnogo je izazova pred nama u plej-ofu, a prvi jeste vječiti derbi. Meč čiji se pobjednik nikada ne zna unaprijed, ali smo odmah nakon Radničkog krenuli sa pripremom za derbi i siguran sam da ćemo biti spremni za najveću utakmicu u srpskom fudbalu. Stručni štab na čelu sa Dejanom Stankovićem detaljno radi na svakom segmentu igre kako bismo ponovili prošlogodišnji uspjeh", počeo je Katai.

Ofanzivac Crvene zvezde i najbolji igrač aktuelnog šampiona raduje se novom derbiju pred svojim navijačima, ali i upozorava na finala koja slijede.

"Igraćemo ponovo pred našim navijačima što će nam predstavljati veliku prednost, ali svakako da se nećemo opuštati ni u jednom trenutku. Više puta sam govorio da samo Delije mogu da naprave nevjerovatnu atmosferu. Važna je pobjeda prije svega i da zadržimo prvo mjesto. Nije bitno ko će postići pogodak, imamo igrače koji svojim induvidualnim kvalitetom mogu da doprinesu pozitivnom rezultatu. Takođe, ne posmatramo situaciju na tabeli, još ništa nije gotovo imamo još sedam utakmica do kraja sezone, a svaka će biti finale za nas", zaključio je Katai.

Najveći meč srpskog fudbala na programu je u subotu od 18 časova na stadionu Rajko Mitić. Crvena zvezda je trenutni lider Superlige sa dva boda više od najvećeg rivala. Sudiće najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC