• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

2:0? Nedovoljno! Real ne gubi sa Benzemom! Čudesni Francuz je opet odlučio derbi - u 92. minutu!

Autor Dragan Šutvić

Odavno je ponestalo riječi za opisivanje onoga što radi centarfor Real Madrida. Sevilja je pomislila da je srušila lidera, ali sa njim u timu je to nemoguće.

 benzema donio pobjedu realu proti sevilje Izvor: Profimedia

Real Madrid je pobijedio Sevilju 3:2 na važnom gostovanju i odmakao joj čak 15 bodova na šest kola prije kraja. A gubio je u 25. minutu 0:2! Međutim, gol Ivana Rakitića iz "slobodnjaka" u 21. minutu i hitac Erika Lamele u 25. na asistenciju Hesusa Korona nisu bili dovoljni da na "Sančez Pishuanu" padne lider i da se koliko-toliko zakuva borba za titulu.

Trener Reala Karlo Anćeloti bio je srećan kao malo kada od povratka u Real dok je slavio gol Karima Benzeme u 92. minutu za veliki preokret (3:2) i za pobjedu. Francuz je primio loptu u petercu od Rodriga, namjestio se pored nekoliko igrača Sevilje kao da je potpuno sam i lako zatresao mrežu, čime je ostavio Sevilju izjednačenu sa Barselonom na drugoj poziciji tabele. I jedni i drugi sada zaostaju za "kraljevskim klubom" čak 15 bodova i završnica prvenstva biće samo formalnost do Realovog proglašenja.

U preokretu Madriđana Rodrigo je učestvovao i golom, jer je zakucao loptu u mrežu sa ivice peterca u 50. minutu, a onda je potpunu dramu u 82. najavio Naćo pogotkom posle kornera za izjednačenje 2:2. Nervoza je posle toga rasla, a Sevilja nije uspjela da sačuva ni bod. Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj zaigrao je u 62. minutu za domaće, dok je rezervni golman Andalužana Marko Dmitrović sa klupe gledao kako njegov tim ispušta prednost. Na drugoj strani, Luka Jović nije bio u sastavu zbog povrede, mada bi teško dobio minute i da je potpuno spreman.

Izvor: Profimedia

Real u preostalih šest utakmica ima na rasporedu i derbi protiv Atletiko Madrida 8. maja, mada je potpuno očigledno da će "kraljevski klub" u nastavku sezone usmjeriti sav fokus ka Ligi šampiona. U borbi za ulazak u finale Anćelotijev tim igraće protiv Mančester sitija 26. aprila i 4. maja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC