• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vico Zeljković dao obećanje, a poznato i kad će ga ispuniti

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH imao je danas važne goste na sjednici Izvršnog odbora FS BiH.

 Vico Zeljković Izvor: Promo/FS BiH

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković ugostio je danas Zorana Lakovića, UEFA direktora nacionalnih asocijacija, te Razvana Burleanua, prvog čovjeka FS Rumunije, koji je istovremeno i član Izvršnog odbora FIFA.

Zeljković je sa gostima pričao o izuzetno važnim temama za bh. fudbal, a Laković i Burleanu bili su i gosti na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.

Možda će vas zanimati

"Na danas održanoj sjednici IO FS BiH pored redovnih tačaka dnevnog reda, koje su se odnosile na pripreme za sutrašnju sjednicu Generalne skupštine FS BiH, razmatrale su se i ponude dospjele na međunarodnom tenderu za projekt 'Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH'.

U skladu sa tenderskim pozivom koje je pripremila Komisija za izbor najboljeg ponuđača, na raspisani međunarodni javni poziv su dostavljene dvije ponude. Prva je ponuda konzorcija: SUPPORT IN SPORT EASTERN EUROPE INSAAT VE SPOR HIZMETLERI ANONIM SIRKETI i BUCOMERC d.o.o, a druga ponuda je bila ponuda konzorcija: WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

Nakon analize dostavljene dokumentacije, Komisija je utvrdila da obje ponude ispunjavanju zadate kriterijume. Međutim, sagledavanjem svih bitnih elemenata iz ponude, poštujući sve zadane parametre i propisane procedure, Komisija je donijela jednoglasnu odluku kojom se kao najbolja ponuda i to zbog ponuđene bolje cijene i kraćeg roka za realizaciju projekta, prihvata ponuda konzorcija WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

Izvršni odbor FS BiH je prihvatio prijedlog Komisije, i proglasio ponudu prednje navedenog konzorcija kao najbolju ponudu. Projekat je u cjelosti spreman, jer su sada stvoreni svi preduslovi za nesmetan početak radova na stadionima Premijer lige BiH.

Zvaničan početak radova se očekuje u prvoj polovini maja 2022. godine", saopštili su iz FS BiH.

Podsjetimo, prvi čovjek bh. fudbala ranije je obećao rekonstrukciju terena širom BiH, a sada smo dobili i konkretan datum kada bi trebalo da počnu radovi na izgradnji 12 hibridnih terena.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC