• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeljković o istrazi SIPA u FSBIH: Rad Saveza je zakonit i transparentan!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Predsjednik FSBIH reagovao na informacije o istrazi koju SIPA provodi u FSBIH.

 Zeljković o istrazi SIPA u FSBIH: Rad Saveza je zakonit i transparentan! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Predsjednik FSBIH, Vico Zeljković, komentarišući istragu o navodnom nezakonitom poslovanju i navodnim spornim ugovorima u FSBiH koje sprovodi Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), izjavio je da je rad Saveza zakonit i transparentan.

“Tu nema ništa sporno. To je stara priča već nekoliko mjeseci. Sada je neko uslikao dokumentaciju, dao medijima", kategoričan je Zeljković.

On je podsjetio da je FSBiH Udruženje građana koje 100 odsto prihoda ostvaruje od UEFA i FIFA, te sponzora.

“Nema ni jedne KM državnog novca, tako da je ta cijela priča koja se želi predstaviti na neki pogrešan način, zapravo glupost i nebuloza. Sve se radi po procedurama, sve je pokriveno pravilnicima i ne želim trošiti energiju na te stvari", rekao je Vico Zeljković.

SIPA je od FSBIH zatražila i dokumentaciju i objašnjenje pod kojim su uslovima zaposlene tri osobe u FSBIH, u okviru istrage o navodnoj zloupotrebi službenih ovlašćenja.

Radi se o Vasi Mijoviću, direktoru marketinga i komunikacija u FSBiH te Rijadu Proliću, a istragom je obuhvaćen i angažman savjetnika Vice Zeljkovića, Marka Miličića.

Zatražene su i novčane uplate, odnosno dokazi koji to potvrđuju, a koje je Savez izvršio na račun Miličića, kao i dokumenti odluka Izvršnog odbora ili drugog tijela Saveza o njegovom angažovanju. Predmet istrage navodno je i lista osoba koje su putovale sa reprezentacijom BiH na utakmice u Finsku i Dansku 2021. godine, kao i dokumentacija u vezi izgradnje terena sa vještačkom travom u Krupi na Vrbasu, Mostaru i Ilijašu.

Zeljković je istakao da su zaposlenja obavljena na osnovu Konkursa i procedura koje su ispoštovane.

“Sve je urađeno na osnovu internih pravilnika i procedura i nema mjesta bilo kakvoj priči o bilo kakvim nepravilnostima. To se odnosi i na savjetnike. Mi nismo državna institucija, ne trošimo državni novac kako to neko želi predstaviti, jer su to možda neki navikli da rade, pa sada nama pokušavaju to nametnuti ili prebaciti", rekao je Zeljković.

On je najavio sjednicu Skupštine FSBiH 19. aprila na koju su dolazak potvrdili predstavnici FIFA i UEFA te predsjednici nekoliko nacionalnih saveza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC