• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnivač Azova poslao poruku Bed Blu Bojsima: Hvala vam za svaki pancir koji ste poslali, sa tim branimo Marijupolj!

Autor Haris Krhalić

Osnivač poznate ukrajinske jedinice javno se zahvalio navijačima Dinama iz Zagreba na pomoći.

 Osnivač Azova se zahvalio navijačima Dinama Izvor: MN Press/YouTube/screenshot/UKRAINE TODAY

Rat u Ukrajini je i dalje u punom jeku, a u Hrvatskoj se nastavljaju akcije pomoći toj državi. U Zagrebu je održano donatorsko veče za Ukrajinu, a organizator skupa bila je navijačka grupa Dinama iz Zagreba Bed Blu Bojsi. 

Veče je počelo minutom ćutanja za sve žrtve rata, a na događaju je bila delegacija Dinama iz Kijeva i predstavnici ambasade Ukrajine u Hrvatskoj. Na početku se okupljenima obratio Vasilj Kirilč, ambasador Ukrajine.

"Tako teče život, tako se događa u životu da moramo više zahvaljivati. Uvijek nam nešto treba, svaki dan je nešto potrebno. Molimo Boga da ojača naše roditelje, našu porodicu. Molimo Boga za srećnu sudbinu naše djece. Molimo prijatelja da nas podrži je potrebno. Ja bih danas htio da se zahvalim Hrvatskoj, Hrvaticama i Hrvatima na snažnoj podršci Ukrajini. Hrvatska nije velika zemlja, to je istina. Ali, Hrvatska ima jedno veliko srce. Hrvatska je dala veliki podršku Ukrajini u ovom teškom trenutku", rekao je on okupljenima. 

A onda je nekadašnji borac Azov bataljona iz Hrvatske Denis Šeler prenio poruku Andreja Biletskija, jednog od osnivača Azov bataljona upućenu navijačima kluba iz Zagreba.

"Znam da navijači Dinama iz Zagreba već dugi niz godina podržavaju Ukrajinu i da podržavaju Azov. Zahvaljujem svakome, za svaki pancir, komad odjeće, prvu pomoć, torbicu prve pomoći koji su bili predati borcima Azova na istoku Ukrajine. U ovom trenutku, kada Azov drži na sebi najteži teret, sada već, dvomjesečne obrane Marijupolja, mi vam zahvaljujemo za vašu podršku", poručio je Biletskij.

Nije samo Dinamo pružao podršku Ukrajincima tokom ovog rata. Šahtjor iz Donjecka je veliki dio svojih mlađih kategorija smjestio u Splitu, a čak su i prvi meč poslije izbijanja rata igrali u Hrvatskoj. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC