• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo našao trenera - bivšeg TV servisera! "25 godina se nisam plašio da uzmem šrafciger!"

Autor Dragan Šutvić

Poznato ime na klupi šampiona Hrvatske.

 trener dinama bio tv serviser  Izvor: Profimedia

Dinamo Zagreb smijenio je trenera odmah poslije poraza u velikom derbiju protiv Hajduka, a onda je vratio poznatog stručnjaka - Antu Čačića (68). On je bivši selektor repreuzentacije, prethodnik Zlatka Dalića, a na klupi Dinama sjedio je i od jeseni 2011. do jeseni 2012.

Možda će vas zanimati

Čačić je često bio osporavan i kada je ostvarivao velike rezultate, a na njegov račun bilo je i podrugljivih komentara da je on zapravo "RTV mehaničar". A on od toga nije bkežao, jer je to i bio.

"Omalovažavanje mog bivšeg zanimanja? Ne doživljavam to tako, ja se s 25 godina nisam bojao u ruke uzeti šrafciger, imati svoju radionicu iz koje sam plaćao poreze i doprinose, zaposlene, najamninu. Dakle, nikad nisam bio na društvenim jaslama, jedanaest sam godina radio taj posao", rekao je Čačić prije deset godina u intervjuu za "Večernji list".

Bivši šef struke Lokomotive, Maribora, Intera iz Zaprešića u drugih timova bavi se trenerskim poslom od sredine osamdesetih, a kao selektor je vodio Hrvatsku na Evropsko prvenstvo 2016. Njegova ekipa je završila taj EURO u osmini finala, porazom u produžetku protiv Portugala, koji je potom postao šampion Starog kontinenta.

Na pitanje da li bi danas znao da popravi TV, Čačić ipak odgovara odrično.

"Ne, u ono su vrijeme televizori bili na lampe. Bio sam mlad, završio školu, nije bilo lako ni raditi. Kroz posao sam naučio kako se radi, morao sam po raznim servisima skupljati sheme televizora, uz to sam malo igrao fudbal, pa krenuo preko ZNS-a učiti za trenera. Onda sam išao za trenera pod kapom HNS-a i Mirka Jozića koji je bio instruktor. Poslije je krenula visoka trenerska škola, tu su još bili Kranjčar, Mršić, Petković, Stilinović, Mustedanagić, Zvjezdan Cvetković, Tucak, Vlak, Jerolimov, Davor Čop (otac Duje Čopa), Jalić, Miro Buljan..."

Upitan da li bi znao da popravi TV kod kuće, Čačić kaže da radi isto što i svi - baci pokvareno.

"Ma, nee, kad se nešto pokvari, bacim u smeće, kao i većina ljudi. Vidite i sami da je sve manje servisa poput ovoga mojeg prijatelja Ice, taj servis postoji od 1952. Moj je bio malo dalje u Ilici, na broju 98...", rekao je novi trener Dinama.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC