• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski as i Zvezdin "dželat" u finalu Lige Evrope! Ajbroks je neosvojiva tvrđava - i Nijemci pali u Škotskoj!

Autor Mladen Šolak

Odlučeno je! Njemački i škotski tim napravili istorijski rezultat!

 Srpski as i Zvezdin "dželat" u finalu Lige Evrope! Ajbroks je neosvojiva tvrđava - i Nijemci pali u Škotskoj! Izvor: Profimedia/Uwe Anspach/dpa

U finalu Lige Evrope 18. maja igraće Ajntrajt i Glazgov Rendžers! To je epilog uzbudljivih polufinala, u kojoj je Frankfurt za koji igra reprezentativac Srbije Filip Kostić u dvomeču izbacio Vest Hem pobjedom u revanšu 1:0, poslije pobjede 2:1 u Londonu.

Istovremeno, plasman u meč za evro-titulu izborio je i Glazgov Rendžers, koji je u osmini finala izbacio Crvenu zvezdu. Škotski tim je napravio još jedan veliki rezultat na svom stadionu, gdje je u četvrtak pao Lajpcig - 3:1. Ukupnim rezultatom 3:2 u dvomeču, tim Đovanija Van Bronkhorsta tako je izvadio kartu za Sevilju, gdje će igrati za trofej na stadionu Roman Sančez Pishuan.

Kostić je ove sezone sa saigračima spektakularno izbacio Barselonu u četvrtfinalu, a onda je u borbi za titulu sve riješio golom napadača Rafaela Borea u 26. minutu. Sa druge strane, njemački tim ima i veliku brigu jer je u 8. minutu zbog povrede ostao bez važnog igrača, defanzivca Almamija Turea i ostaje da se vidi da li će biti spreman za put u Španiju, na meč za istoriju..

Podrazumijeva se da je Kostić odigrao cijeli meč za Ajntraht kraj lijeve aut-linije i sa "desetkom" na leđima. I on će imati šansu da osvajanjem evropskog trofeja kruniše nevjerovatnu sezonu, tokom koje se sa srpskom reprezentacijom plasirao na Svjetsko prvenstvo, a onda je praktično sam utišao Kamp Nou, srušivši Barselonu.

Kada je u pitanju Glazgov Rendžers, njegova sezona u Ligi Evrope počela je još u kvalifikacijama, uu kojima je eliminisao Alaškert - i to tesnim rezultatom, 1:0, 0:0. Potom su na Ajbroksu padali Brondbi, Sparta Prag, Borusija Dortmund je izvukla nedovoljnih 2:2, a onda je na istom mjestu izgubila i Crvena zvezda, u osmini finala. Nakon dvomeča protiv srpskog tima, "policajci" su eliminisali i Bragu (takođe preokretom 3:1, poslije poraza u Portugalu 0:1). Sada je taj spisak Rendžersovih izbačenih rivala duži za Lajpcig, koji je ipak bio viđen kao favorit u ovoj borbi, pogotovo poslije trijumfa u Njemačkoj (1:0).

Međutim, Glazgov je vidio još jedno Rendžersovo čudo i golove Džejmsa Tavernijea i Glena Kamare, koji su u 24. minutu postavili 2:0, a produžetke je spriječio Džon Lundstram, odlučujućim pogotkom deset minuta prije kraja. Tako je Rendžers nastavio svoju evropsku bajku. Škotski velikan igrao je evropsko finale i 2008, kada je takođe eliminisao Zvezdu na startu sezone, a potom nastupio u finalu Kupa UEFA protiv Zenita. Sa druge strane, Ajntraht je takođe nastupio u utakmici za evropski trofej, kada je 1980. osvojio Kup UEFA pobjedom protiv Borusije Menhengladbah.

.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC