• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog jednog detalja sa meča Sitija i Reala mijenja se fudbal? Sudija razbjesnio Engleze, pa bi da mijenjaju pravila!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sudija Danijel Orsato je odsvirao kraj, a zbog toga bi fudbalska utakmica mogla da izgleda potpuno drugačije u budućnosti.

 Promjena pravila u Ligi šampiona, utakmice po 60 minuta Izvor: Profimedia

Polufinalna utakmica Lige šampiona između Mančester sitija i Real Madrida na "Santjago Bernabeu" sigurno će ostati zapamćena kao jedna od najdramatičnijih u istoriji. 

Dva gola Rodriga za minut u 90. minutu utakmice koji su donijeli prvo produžetke, a kasnije i prolazak u finale "kraljevskom klubu" dugo će se pamtiti, ali ovaj meč bi mogao da promijeni temeljne postavke fudbalske igre. Zbog jednog detalja koji mnogi nisu ni primijetili poznati sudija Mark Klatenburg traži drastično mijenjanje pravila!

Možda će vas zanimati

Sudija Danijele Orsato odsvirao je kraj meča deset sekundi prije kraja! Pokazao je tri minuta nadoknade vremena, ali je deset sekundi prije nego što je to vrijeme isteklo svirao kraj. Zbog toga je Pep Gvardiola pobjesnio poslije meča, a uz to su mnogi smatrali da je Real mnogo zadržavao igru i da je trebalo dodati više vremena na kraju utakmice.

Mark Klatenburg smatra da je to veliki problem, ali ima rješenje koje je ponudiu FIFA i IFAB-u, tijelu koje je zaduženo za promjene pravila.

"Mislim da postoji rješenje za sve ovo, a to su 60-minutne utakmice sa zaustvljanjem sata. To je ideja koju trenutno razmatraju Pjerluiđi Kolina, FIFA i IFAB. To radi u košarci, a moglo bi i u fudbalu. Sat će biti pauziran kada lopta izađe iz igre, na primjer, ili ako se desi povreda koja uzrokuje kašnjenje, ili sudija daje žuti karton, pa zbog toga se čeka da se nastavi meč", objasnio je svoj primjer engleski arbitar. 

On je objasnio da je u Premijer ligi ove sezone lopta prosječno bila u igri 55 minuta i tri sekunde. Najmanje aktivne igre je bilo u meču Vest Hema i Brentforda, samo 41 minut i 33 sekunde, a duel Mančester sitija protiv Barnlija je aktivno trajao 65 minuta i 42 sekunde.

"Tako bi svaka utakmica trajala jednako dugo i riješili bismo se ove kontroverze. Barem bismo gledati sat kvalitetnog fudbala na terenu", smatra Klatenburg. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC